Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FELICITĂRI Petru şi Pavel 2017. Imagini frumoase cu text pentru PETRU şi PAVEL: La mulți ani!

Wednesday, 28 June 2017, 22:29 Sursă: REALITATEA.NET

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. MESAJE, URĂRI, SMS-uri PETRU ŞI PAVEL 2017

- La multi ani! si Sfantul Petru/Pavel sa te calauzeasca mereu!

- La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa ai numai zambete si soare in calea ta!

- Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani!

(w500) <p>FELICIT

- Cineva acolo sus te iubeste… cineva aici jos tine tare mult la tine. La multi ani!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui tau! La Multi Ani!

- Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani!

Sărbătoare MARE: Sf. Petru şi Pavel. Ce nu ai voie să faci în această zi. E mare PĂCAT

(w500) <p>FELICIT

- Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!

- Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Petru/Pavel cat mai frumoasa!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Azi, de ziua numelui, iți urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iți dorești. La mulți ani!

Mesaje Sf. Petru şi Pavel 2017: Cele mai frumoase mesaje, urări şi felicitări: La mulţi ani!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. MESAJE LA MULȚI ANI: Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!

MESAJE SF PETRU: Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani”, multa sănătate multe realizări si tot ce va doriți lângă cei dragi.

Mesaje Petru şi Pavel 2017. MESAJE LA MULȚI ANI: Sa ai parte de sănătate, multe realizări si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La mulți ani, de ziua numelui!

(w500) <p>FELICIT

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: La mulți ani! Sfântul Petru/Pavel sa te călăuzească mereu!

 De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La mulți ani!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Petru/Pavel cat mai frumoasa!

SF PETRU ŞI PAVEL 2017. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 29 iunie pentru a avea noroc

E o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Cu ocazia Sfinților Petru si Pavel va urez sănătate, fericire si multe realizări profesionale. La mulți ani!

(w500) <p>MESAJE

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Mesaje Petru şi Pavel 2017. MESAJE LA MULȚI ANI: Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: Iți doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa știi ca ești si vei fi mereu iubit/a de toți prietenii tai. Cu drag, …

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL.  Cele mai frumoase urări 

Fie ca aceasta zi sa-ti deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zâmbet la fiecare lacrima, sănătate, împliniri si multa iubire! La mulți ani!

Draga Pavel, de ziua numelui tău iți doresc sa ramai mereu așa cum ești acum,un prieten bun, de nădejde, haios si cu picioarele pe pământ. La mulți ani!

(w500) <p>FELICIT

 Mesaje Petru şi Pavel 2017. : La Mulți Ani, sa ai sănătate beton, sa ai o zi buna si sa n-ai noroc de ghinion!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Un cer albastru fără nori, in calea ta sa fie,

Sa ai in viată numai flori, noroc si bucurie!

La Mulți Ani!

MESAJE DE SFINTII PETRU ȘI PAVEL: Un ocean de sănătate,

Un munte de noroc,

Un camion cu bani,

Si un sincer: „La mulți ani, Petrica!”

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. MESAJE LA MULŢI ANI: Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

MESAJE DE SF PETRU ŞI PAVEL: La multi ani! Sfantul Petru/Pavel sa te calauzeasca mereu!

(w500) <p>FELICIT

MESAJE SF PETRU: De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!

MESAJE LA MULŢI ANI: Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Petru/Pavel cat mai frumoasa!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. MESAJE DE SF PETRU ŞI PAVEL:E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui tau! La Multi Ani!

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. MESAJE SF PETRU: Cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel va urez sanatate, fericire si multe realizari profesionale. La multi ani!

MESAJE LA MULŢI ANI: Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani!

FELICITĂRI PETRU ŞI PAVEL. Mesaje Petru şi Pavel 2017. LA MULŢI ANI! 

Mesaje Petru şi Pavel 2017.  Numele sărbătorite de SFINŢII PETRU ŞI PAVEL sunt: Petru, Pavel, Petruţa, Paul, Paula, Paulina, Pavelica, Petra, Petronela, Pavelina, Petrache, etc.

Sfântul Luca împarte cartea "Faptele Apostolilor" în funcţie de personalităţile şi de contribuţia marilor apostoli Petru şi Pavel, cei doi stâlpi ai Bisericii creştine, care au propovăduit, prin lucrarea lor misionară, învăţătura lui Hristos în lume.

Mesaje Petru şi Pavel 2017. Sfântul Apostol Petru a propovăduit Evanghelia în Ierusalim, în Iudeea şi în Antiohia, unde membrii bisericii s-au numit pentru prima dată creştini, iar apoi în Pont, Galatia, Capadocia, Asia Mică şi Bitinia. Conform tradiţiei, Petru a ajuns la Roma, unde a format biserica de acolo. Sfântul Apostol Petru a sfârşit muceniceşte în capitala Imperiului Roman, fiind răstignit cu capul în jos în timpul împăratului Nero, la 29 iunie, anul 67. Pe locul unde a fost răstignit Sfântul Petru se află astăzi Bazilica San Pietro din Vatican.

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Sfântul Apostol Pavel, spre deosebire de Petru care s-a numărat printre cei care au petrecut alături de Mântuitor, s-a adăugat cetei apostolilor după Înălţarea Domnului la cer şi Pogorârea Duhului Sfânt. Pe drumul Damascului, el a fost chemat la noua slujire a lui Hristos.

După Sfintele Evanghelii, Petru era originar din localitatea Betsaida din Galileea, fiind fiul lui Iona şi frate mai mare al lui Andrei, cel dintâi chemat de Domnul la lucrarea apostoliei. El s-a numit Simon până când Mântuitorul i-a schimbat acest nume în Chefa sau Petru.

Mesaje Petru şi Pavel 2017. Sfântul Apostol Pavel, supranumit "apostolul neamurilor" pentru că a predicat Evanghelia mai ales păgânilor, s-a născut într-o familie de iudei bogaţi în Tarsul Ciliciei, primind o educaţie strălucită în şcoala rabinului Gamaliel. La început, Saul, căci aşa fusese numit la naştere, a fost un adept înfocat al legii mozaice şi un duşman de moarte al creştinilor.

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Este cunoscută întâmplarea petrecută pe drumul Damascului, când, plecat să-i persecute pe creştini, Saul se întâlneşte cu Iisus cel înviat şi se converteşte la creştinism, devenind, cum spune Fericitul Augustin, "din lup, miel, din persecutor înfocat, un vestitor neobosit al Evangheliei, învăţător şi apostol al popoarelor".

Pavel a propovăduit pe Hristos tuturor, străbătând în trei călătorii misionare toată Asia, Spania, Britania şi Italia, înfiinţând comunităţi creştine şi hirotonisind episcopi, preoţi şi diaconi.

Mesaje Petru şi Pavel 2017. Sfinţiii Apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi împreună pentru că au murit în aceeaşi zi, de 29 iunie a anului 67, în timpul prigoanei creştine declanşate de Nero

Biserica Ortodoxă îi cinsteşte în mod special pe cei doi apostoli, rânduind o perioadă de post specială. Postul Sfinţilor Apostoli este unul dintre cele patru posturi de peste an (alături de cele ale Paştelui, Sfintei Maria şi Crăciunului). În vechime, acest post se numea Postul Cincizecimii.

Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durată fixă, postul Sînpetrului are o durată variabilă, în funcţie de data variabilă a Paştilor.

(w500) <p>MESAJE

Mesaje Petru şi Pavel 2017. Postul de Sânpetru a fost marcat anul acesta timp de doar trei zile, de miercuri, până vineri, şi aceasta pentru că data de începere a acestui post se calculează în funcţie de Paşte, în timp ce sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel are dată fixă.

Astfel, se poate întâmpla, cum s-a întâmplat anul acesta, ca data de începere a postului să fie după sărbătoare, stabilindu-se atunci un număr de zile pentru post înainte de Sânpetru.

În mod normal, acest post începe luni, la o săptămână după Rusalii, care sunt sărbătorite la 50 de zile după Paşte. Anul acesta Rusaliile au fost sărbătorite pe 23 iunie, iar postul Sfinţilor Petru şi Pavel ar fi trebuit să înceapă luni, pe 1 iulie.

PS Visarion, episcopul Tulcii, a spus recent, cu ocazia unei slujbe săvârşite pentru persoane private de libertate, că "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt patronii penitenciarelor pentru că amândoi au trecut prin lanţuri şi prin închisori pentru cuvântul Evangheliei lui Hristos. Ambii au fost eliberaţi în chip minunat de îngerul Domnului în urma rugăciunilor pe care ei le-au făcut, la care se adăugau şi rugăciunile întregii Biserici".

Mesaje Petru şi Pavel 2017. În tradiţia populară, Sânpetru apare fie ca personaj pământean, fie ca divinitate celestă.

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL.  În poveşirile şi snoavele populare Sânpetru este un om obişnuit: se îmbracă în straie ţărăneşti, se ocupă cu agricultura, creşterea animalelor şi, mai ales, cu pescuitul. Fiind credincios, foarte harnic şi bun sfetnic, Sânpetru este luat de Dumnezeu în cer unde îi încredinţează porţile şi cheile Raiului. Acolo, fiind mai mare peste cămările cereşti, împarte hrană animalelor sălbatice, în special lupilor, fierbe grindina pentru a o mărunţi şi a o face mai puţin periculoasă.

Se crede că, la marile sărbători (Crăciun, Anul Nou, Boboteaza, Mucenici, Sângeorz, Sânziene), Sânpetru poate fi vazut de pământeni la miezul nopţii, când se deschide pentru o singură clipă cerul, stând la masa împărătească în dreapta lui Dumnezeu. Sânpetru este cel mai cunoscut "sfânt" al calendarului popular.

FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. Mesaje Petru şi Pavel 2017. În unele zone, sărbătoarea era anunţată de anumite repere cosmice şi terestre: apariţia licuricilor, amuţitul cucului, răsăritul constelaţiei Găinuşei şi altele. FELICITĂRI Sf. PETRU ŞI PAVEL. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL