Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Fătul nu are CNP". Coşmarul prin care a trecut o mamă pentru a-şi salva copilul nenăscut

Tuesday, 14 November 2017, 13:40 Sursă: REALITATEA.NET

 

Funcționarii CAS Prahova au refuzat eliberarea formularului E 112 necesar unei intervenții chirurgicale la un spital din Germania, operația nefiind posibilă în România.

Printre motivele invocate de funcționari s-a numărat și unul incredibil: fătul nu are CNP! Doar lupta mamei cu o birocrație absurdă a salvat viața unui copil altfel condamnat la moarte dacă s-ar fi născut în România.

"Copilul pe care îl purtam în pântec a fost diagnosticat cu o malformație cardiacă la spitalul de copii Maria Curie din Capitală. Medicul specialist mi-a transmis că fetița mea va trebui operată pe cord deschis imediat după naștere și că o astfel de operație se poate face numai în străinătate. Am găsit și un spital din Germania unde copilul meu să fie operat în baza formularului E 112 . Eram gravidă în luna a opta când m-am adresat funcționarilor Casei de Asigurări de Sănătate Prahova pentru a afla ce documente îmi sunt necesare. Am ajuns în fața doamnei Laura Popescu, care mi-a spus din start că ceea ce solicit este imposibil. Ca argument mi-a spus că operația nu poate fi decontată pentru că fătul nu avea CNP?!", a povestit mama pentru observatorulph.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL