Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FACTURA la curentul electric se scumpeşte din nou. Câţi bani SCOŢI din buzunar

Monday, 03 March 2014, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

SCUMPIRI 2014. De luna viitoare, facturile la energia electrică se vor rotunji cu 5-6 lei, potrivit EVZ.ro.

Motivul SCUMPIRII îl reprezintă majorarea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a cotei de certificate verzi pe care furnizorii de electricitate trebuie să o îndeplinească pentru anul trecut. Cota a crescut la 0,224 de certificate verzi pe MWh, fiind cu 88,5% mai mare faţă de nivelul de 0,1188 certificate verzi pe MWh pentru 2012.

SCUMPIRI 2014. Impactul acestei decizii a ANRE se va vedea în facturile pe care le vor achita consumatorii casnici, după intrarea în vigoare, la 1 aprilie, a noilor reglementări. Potrivit specialiştilor consultaţi de EVZ, consumatorii casnici vor scoate din buzunar circa 5-6 lei în plus.

Suma poate să nu pară mare, însă la aceste cheltuieli se mai adaugă scumpirea carburanţilor, tot de la 1 aprilie, cu circa 50 de bani pe litru, fapt care va determina creşteri de preţuri în lanţ.

De asemenea, energia electrică se va scumpi anul acesta şi ca urmare a liberalizării pieţei, precum şi a introducerii taxei pe stâlp. Deocamdată, o evaluare concretă a impactului pe care o va avea acest nou bir asupra costurilor suportate de consumatorii individuali nu poate fi făcută.

Aceasta deoarece, deşi taxa a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2014, nu au fost încă aprobate normele metodologice de aplicare a ordonanţei prin care aceasta a fost instaurată. Adică, nu se ştie exact pentru ce fel de construcţii se va plăti această taxă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL