Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Explozia de la fabrica din Braşov. Bărbatul transferat în străinătate a murit

Thursday, 12 November 2015, 09:15 Sursă: REALITATEA.NET

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a murit la Graz, unde a fost transferat miercuri, de la Spitalul Judeţean Braşov, în condiţiile în care starea sa se înrăutăţise,

Cealaltă victimă a exploziei aflată în stare gravă, o femeie de 51 de ani, este în continuare ventilată mecanic, însă starea ei este stabilă. De asemenea, şi ea urmează să fie transferată la o clinică din străinătate.

La Secţia de chirurgie plastică mai sunt internaţi trei bărbaţi cu vârste între 40 şi 55 de ani, însă starea acestora este bună, fără complicaţii.

Guvernul a decis miercuri că familia bărbatului care şi-a pierdut viaţa în urma exploziei va primi un ajutor de urgenţă de 5.000 de lei.

Explozia, urmată de un incendiu, s-a produs, joi seară, la o fabrică de pâine, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov.

Stelian Rechiţean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, declara că în momentul producerii exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar în clădire se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajată a unităţii de panificaţie, ci fiind venită din exterior cu treabă, cel mai probabil pentru a lua făină.

Angajaţii fabricii de pâine erau în schimbul al doilea.

Dintre cei 11 oameni aflaţi în clădire, cinci au fost răniţi, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, cinci au scăpat nevătămaţi, iar unul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri, fiind scos de către echipele de intervenţie cu arsuri şi politraumatisme.

Ulterior, bărbatul care a fost scos de sub dărâmături a murit la spital.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL