Executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătăţii,reţinut de procurori

Friday, 09 October 2015, 14:58, Sursă: REALITATEA.NET

Executorul judecătoresc Iulian Coşoreanu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Vineri, 9 octombrie el va fi propus instanţei cu propunere de arestare preventivă. Coşoreanu este executorul care în urmă cu câteva zile a fost implicat în punerea sub sechestru a bunurilor Ministerului Sănătaţii, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Adaugă părerea ta

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de executor judecătoresc Iulian Coşoreanu, dar şi faţă de Goman Fluture, Goman Cristinel şi Mihai Lucreţia, administratori ai S.C. E.C. S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Faţă de Goman Fluture, Goman Cristinel şi Mihai Lucreţia a fost dispusă măsura controlului judiciar, în vreme ce Coşoreanu Iulian urmează a fi prezentat, în cursul zilei de vineri, 9 octombrie, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor, societatea civilă profesională de executori judecătoreşti în cadrul căreia funcţiona Coşoreanu a convenit cu reprezentanţii creditoarei S.C. E.C. S.R.L. – societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflată în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.

Totodată, din probele administrate până în prezent a mai rezultat că Iulian Coşoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

Iulian Coşoreanu este executorul care, în urmă cu câteva zile, a fost implicat în punerea sub sechestru a bunurilor Ministerului Sănătaţii, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Tot el a fost implicat în executarea silită a lui Cristian Boureanu. Politicianul a depus apoi plângere pe numele executorului.