Exclusiv! Ministrul Mediului: Jaful din păduri, monitorizat prin 112 și echipe silvice și MAI

Tuesday, 04 February 2020, 16:56 Sursă: Realitatea PLUS

 

„Referitor la acest număr 112, vom implementa în perioada următoare acest 112. El funcționează astăzi, dar orice cetățean sună este preluat de un operator, care, din păcate, nu are cunoștințe tehnice silvice și nu poate avea toate aceste informații care să ajute la urmărirea acestei solicitări. Pe 112 vom avea și noi în cadrul ministerului dispecerat cum are și Ambulanța sau Pompierii cu personal silvic bine pregătit, care, în sistem de teleconferință să discute cu cei de la Poliție sau cu toate celelalte autorități ale statului român să acționeze în consecință”, a declarat ministrul Costel Alexe, la Realitatea PLUS.

O altă noutate anunțată de ministrul Mediului este că verificarea pădurilor, mai ales noaptea, va fi făcută de echipe mixte de personal silvic și jandarmi. Constituirea acestor echipaje mixte va avea loc foarte curând, a asigurat Costel Alexe.

„Evident, vom întări rolul gărzilor forestiere. Vom face acest scut al pădurii împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, pentru ca personal silvic cu Jandarmeria să aibă echipe mult mai multe și evident mai bine conturate pentru a combate aceste infracțiuni din interiorul pădurii. Vom implementa sistemul hărților satelitare cu alertă”, a mai anunțat ministrul Mediului, la Realitatea PLUS. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-05 09:15:04
Nu era nevoie de atâția supercontrolori și organe plătite din banii publici

Dacă cei din silvicultura și ar face datoria.Exista inspecții parțiale, de fond controale verificări în cadrul ocoalele direcțiilor ministerului ce se fac periodic.Ca nu sunt în stare de funcționare e cu totul altceva.Pt corupția din sistem se înființează ogrâne peste organe de control.Rezultatul îl prinde pe acela ce fura cu cărutul iar pe cei ce fura cu vagoanele nu I vede nimeni

2020-02-07 06:49:06
Viorel

Nu monitorizarea defrisarii este problema ci faptul ca nu se opreste defrisarea.

2020-02-07 06:49:07
Viorel

Nu monitorizarea defrisarii este problema ci faptul ca nu se opreste defrisarea.

2020-02-07 09:11:01
Freeman

Orice pas, oricat de mic , este binevenit pentru a opri dezastrul.

2020-02-08 16:40:33
Iliescu i.

Din ce banii credeti că finanțează politicienii functiile si activitatea politică? Din defrisări ilegale încă din 1990 cu legea retrocedării pădurilor numită și legea Lupu.

Alte articole din: ACTUAL