Era falit şi în închisoare cu 3 ani în urmă. Acum e milionar şi conduce un Ferrari

Monday, 13 October 2014, 15:55, Sursă: REALITATEA.NET

Jason Fyk, fondatorul WTF Magazine si FunnierPics.net, detine o afacere care genereaza in jur de 275.000 de dolari pe luna. In urma cu trei ani, Fyk nu avea niciun ban, era in inchisoare si se gandea la sinucidere. Dar i-a venit o idee, a folosit Facebook pentru a o pune in practica si viata lui s-a schimbat radical, scrie Business Insider.

Adaugă părerea ta
Inca din 2005, Fyk a inceput sa aiba probleme financiare, cand afacerea pe care o detinea in domeniul imobiliar a inceput sa se clatine. Venirea crizei a inrautatit lucrurile, astfel ca in scurt timp a dat faliment, scrie Incont.ro.
 
Cu o sotie si un copil mic de intretinut, Fyk trebuia sa gaseasca repede o solutie de a face bani. La indemnul unor prieteni, s-a hotarat sa construiasca un site si a cumparat domeniul de internet WTFMagazine.com, acronim care vine de la “Where is The Fun?” (Unde este distractia?). Site-ul lansat in 2011 era unul de umor, pentru care ii convinsese sa lucreze pe gratis pe unii dintre fostii colegi de liceu.
 
La scurt timp dupa lansarea site-ului, Fyk a ajuns insa in inchisoare. "A fost doar o bataie banala intre niste betivi”, a spus el ulterior, sustinand ca ii cunoscuse pe cei implicati cu doar 5 minute inainte. Cu toate acestea, Fyk a ajuns la inchisoare si si-a cheltuit si putinii bani pe care ii avea pentru un avocat. Doua luni mai tarziu, acuzatiile au fost retrase, iar Fyk a fost eliberat. Dar era falit.
 
"Nici la McDonald's nu-mi puteam gasi un job. M-am gandit deseori la sinucidere, dar doar gandul la copilul meu m-a impiedicat s-o fac", a povestit Jason Fyk.
 
Acum detine 40 de pagini de Facebook, care au, laolalta, peste 28 de milioane de Like-uri. Postarile ajung la peste 260 de milioane de utilizatori ai retelei sociale, care genereaza zeci de milioane de vizualizari. Iar acestea se traduc prin milioane de dolari pe an din publicitate.

Astazi, Jason Fyk are 16 salariati si a angajat un scriitor care sa-i publice povestea. Si-a construit afacerea aproape exclusiv pe Facebook si a devenit milionar. Mai multe aici.