Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Epoca de Aur", în versiunea Ponta. "Nu avem MINUS la producţie, ci MARI REALIZĂRI"

Tuesday, 29 July 2014, 14:28 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară, prezentată azi de guvern şi care urmează să fie aprobată vineri, este "una pozitivă".

Însă cifrele privind încasările din primele 6 luni nu susţin această afirmaţie. Bugetul a colectat cu 2 miliarde lei mai puţin decât prevedea programul, în primul semestru al lui 2014.

„La 6 luni, veniturile curente colectate de ANAF sunt cu 2 miliarde lei sub program. Dacă nu s-au colectat, nu poate fi vorba decât de o rectificare negativă. Sunt sume pierdute pentru că ar trebui ca, pe tot anul, să se reducă această nerealizare din venituri suplimentare ceea ce este foarte puţin probabil", explică Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

Potrivit acestuia, alte 2,8 miliarde lei sunt venituri nerealizate din cauza lipsei de absorbţie a fondurilor europene, în primul semestru. Dumitru a precizat că instituţia pe care o conduce va prezenta o analiză detaliată a rectificării bugetare, după ce datele complete privind suplimentările de venituri, respectiv tăierile de cheltuieli îi vor fi transmise de Ministerul de Finanţe.

RECTIFICARE BUGETARĂ. Ce ministere primesc mai mulți bani, de unde se taie

 

În prima jumătate a anului, veniturile curente au fost de 97,09 miliarde lei, potrivit execuţiei bugetare. Rectificarea anunţată de guvern va suplimenta veniturile cu 1,07 miliarde lei şi cheltuielile cu 1,34 miliarde lei.

Ministrul bugetului, Liviu Voinea a spus, azi la guvern, că, la anumite capitole, încasările sunt sub program, cum ar fi cele din TVA, dar a evitat să ofere detalii. Mai multe aici.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL