Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Epidemia de coronavirus zdruncină economia Statelor Unite. Cea mai gravă contracție de la Marea Recesiune

Thursday, 30 April 2020, 17:21 Sursă: realitatea.net

 

Produsul Intern Brut al Statelor Unite a scăzut cu 4,8% în primul trimestru al anului, mai mult decât se așteptau analiștii. Aceștia vorbesc despre o nouă recesiune, potrivit CNN.

Pandemia de coronavirus  a oprit sectoare întregi ale economiei, potrivit unei estimări preliminare a departamentului pentru Comerț.

Este cea mai mare contracție economică de la criza financiară care a lovit SUA în 2008, declanșată în ultimul trimestru al acelui an.

Cea mai mare economie din lume a fost afectată mai ales în ultimele săptămâni din martie, de pandemia de coronavirus, care a dus la închiderea unor sectoare economice în încercarea de stăvilire a răspândirii maladiei.  A fost afectat și consumul foarte mult.

Datele au fost anunțate miercuri de Biroul de Analiză Economică (BEA), care a concluzionat că impactul total al pandemiei nu a putut fi cuantificat în actuala estimare a evoluției PIB-ului. Prima revizuire a datelor e prevăzută peste o lună, pe 28 mai. 

„Asa ca cei sase ani de crestere economica s-au sfarsit si este aproape sigur ca America se află intr-o recesiune profunda”, mai apreciază CNN. 

Statele Unite sunt țara cu cel mai mare număr de imbolnăviri și decese din cauza infectării cu COVID-19 din lume. De la începutul epidemiei de coronavirus în SUA, până joi erau confirmate 1.065.739 de cazuri de infectare, dintre care aproiape 19 mii in stare critica,  și erau raportate 61.715 de decese. Tot până joi se vindecaseră peste 147 de mii de americani.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL