Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eficiența vaccinurilor anti-Covid, testată de voluntari infectați deliberat, în Marea Britanie

Thursday, 24 September 2020, 15:10 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Studiile vor începe în ianuarie anul viitor, într-o locaţie sigură din estul Londrei, unde voluntarii vor rămâne în carantină, potrivit unor surse citate de Financial Times. Până acum, aproximativ 2.000 de persoane au transmis deja intenția de a participa la studiu.

Testele trebuie să primească avizul Agenţiei de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Îngrijire a Sănătăţii din Marea Britanie.

Dominic Wilkinson, profesor de etică medicală la Universitatea Oxford, a atras atenția că, în actualul context, în care omenirea se confruntă cu ”o ameninţare globală fără precedent precum Covid-019, este imperativ din punct de vedere etic să fie desfăşurate studii controlate pentru a ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri şi pentru a identifica apoi care este cel mai bun vaccin”. 

Astfel de teste nu sunt o noutate. În 1796, medicul Edward Jenner, supranumit ”părintele imunologiei”, a inoculat unui băiat de opt ani un vaccin împotriva variolei pe care el însuşi îl dezvoltase. În ultimii ani, aceste teste au mai fost făcute în procesul de dezvoltare a vaccinurilor împotriva holerei sau malariei, notează Agerpres. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL