Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ECOFEST – "Pentru sanatatea Pamantului" - comorile României

Friday, 11 April 2014, 05:01 Sursă: REALITATEA.NET

Ecofest, care a ajuns la cea de-a patra ediţie, a început astăzi la Piatra Neamţ şi îşi propune să sensibilizeze opinia publica printr-un îndemn: descoperiţi comorile României! Manifestarea din acest an pledează pentru întoarcerea la tratamentele tradiţionale, folosite din moşi-strămoşi pentru tratarea diverselor maladii, fiind cunoscut faptul că România este un izvor inepuizabil de remedii naturiste.

În afară de cele 21 de documentare înscrise în concurs, din 16 ţări, care reprezintă tot atâtea manifeste pentru protejarea faunei, a resurselor de apă şi a vegetaţiei, deoarece ecosistemul este vital pentru sănătatea planetei, implicit a oamenilor, organizatorii vor proiecta un ciclu de scurt-metraje care prezintă soluţii naturiste la maladii împotriva cărora oamenii utilizează cu preponderenţă preparate chimice, cu efecte secundare uneori catastrofale pentru sănătate. “Natura ne dăruieşte totul, fără normă, fără intermitenţe, avem lângă noi soluţia pentru a fi sănătoşi, trebuie doar să ne propunem, să nu fim leneşi sau dornici de un profit imediat. Nu luptăm împotriva industriei farmaceutice, mai ales că multe dintre remediile chimice îşi au izvorul în viaţa, în respiraţia plantelor pe care ni le oferă. Pledăm însă pentru utilizarea resurselor naturale, le spunem oamenilor că există o alternativă.

De altfel, numărul celor se întorc la natură este în creştere, deoarece realizează că-i va salva”, a declarat realizatorul TV Lavinia Şandru, directorul general al festivalului.

În afară de concursul de film, manifestarea va mai fi însoţită de sectiunea - Zona Liberă de Indiferenta - in cadrul căreia își vor prezenta proiectele si mesajele ecologiste, elevii de la școlile si de la liceele din județul Neamț. Spectacolul de gală, în cadrul căruia vor fi premiate si filmele, dar si echipajele ecologiste castigatoare, va avea loc duminica, ora 18, la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL