Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dulceață de ceapă, rețeta lui chef Hădean

Wednesday, 22 May 2019, 21:48 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru un borcan de 600-700 de grame, pe care-l puteți păstra în frigider vreme îndelungată, aveți nevoie de un kilogram de ceapă (roșie, de exemplu), trei căței de usturoi, două fire de ceapă verde, un ardei gras, o mână de mărar, 350-400 de grame de zahăr brun, un pahar de vin, două linguri de reducție de oțet balsamic (se găsește-n orice supermarket), puțină sare, două lingurițe de coriandru boabe, patru-cinci cuișoare și două oale/cratițe. Ceapa tăiată solzi și curățată de inimi (sunt mai tari, mai iuți și au într-un capăt partea din care ies rădăcinile, nu ne trebuie) se lasă la macerat o jumătate de ceas cu jumătate din cantitatea de zahăr.

Ardeiul cubulețe, ceapa verde rondele fine, usturoiul mărunțit se lasă să stea o jumătate de oră împreună cu cealaltă jumătate a cantității de zahăr.

Cele două cratițe/oale (una cu ceapă, una cu ardei&celelalte) se pun pe foc mic cu câte o ceașcă de apă. Se amestecă mereu în ele până se înmoaie. După ce s-a înmuiat ceapa, puneți peste ea condimentele zdrobite și reducția de oțet balsamic și amestecați în continuare (toată treaba asta durează cam jumătate de oră). Rețeta completă aici.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL