Dr. OZ: Trei sfaturi pentru detoxifierea organismului

Monday, 06 January 2014, 23:15 Sursă: REALITATEA.NET

Detoxifierea organismului este un termen la modă. Pentru unele persoane, detoxiefierea organismului înseamnă consumul unui suc de curăţare care poate fi chiar plăcut, însă nu este mereu practic sau realist.

Adaugă părerea ta

Motivul pentru care trebuie să ne preocupe detoxifierea organismului este simplu: stilul de viaţă ne poate pune la încercare corpul. Deşi, în condiţii normale, organismul este capabil să se cureţe singur, creşterea nivelului de stres, lipsa exerciţiilor fizice, constipaţia, dieta necorespunzătoare şi stilul de viaţă nesănătos, ca să nu mai vorbim de creşterea toxinelor din mediu pot pune mare presiune asupra organismului. Şi cum nu poţi evita în totalitate toxinele, este important să-ţi ajuţi corpul să scape de ele.

Iată 3 soluţii simple de detoxiefiere a organismului pe care şi cel mai ocupat dintre oameni le poate aplica.

Renunţă la zahăr pentru a-ţi detoxifia organismul

Între consumul de zahăr şi o mulţime de probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul, inflamaţiile care pot duce la afectarea membranei celulelor s-a stabilit o legătură directă. Şi cu cât eşti mai stresat cu atât mai mult de bazezi pe alimentele şi băuturile care conţin zahăr şi care îţi oferă un plus de energie pe termen scurt, pentru care însă, plăteşti un preţ piperat din punctul de vedere al sănătăţii. Încearcă să renunţi la consumul de zahăr şi aşa vei preveni acumularea de kilograme, inflamaţiile, îmbătrânirea prematură şi chiar dezechilibrul energetic.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.