Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DR. Alexandru Rafila: ”Dacă trecem cu bine aceste zile libere, cred că suntem pe drumul cel bun”

Friday, 01 May 2020, 17:02 Sursă: Realitatea.NET

”Mai sunt aceste trei zile libere, lumea începe să mai circule, se reunesc familiile și, dacă trecem cu bine, așa cum am trecut de Paște, cred că suntem pe drumul cel bun. Până la urmă, relaxarea din 15 mai depinde de noi toți, cum reușim să respectăm recomandările și să intrăm pe trendul descendent susținut care să permită relaxarea succesivă a măsurilor”, a spus Alxandru Rafila laun post TV.

Recomandări pentru cei care au nevoie să iasă din casă în aceste zile

Sper ca, în această perioadă, oamenii să fie precauţi. Dacă sunt precauţi, să diminueze contactele cu persoane vârstnice, pentru că mai avem încă un hop, sunt cele trei zile care urmează, de 1 Mai muncitoresc.

Să încercăm să evităm zonele aglomerate și să utilizăm masca dacă intrăm într-o aglomerație de oameni, chiar dacă ești intr-un spațiu deschis. În spații închise, recomandarea e foarte clară, cu excepția spațiilor care sunt pentru o singură persoană sau în familie și nu trebuie să porți masca dacă niciunul dintre membrii familiei nu prezintă simptomatologie sau o problemă care ar putea să sugereze o infecție cu noul coronavirus”, a spus dr. Alexandru Rafila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL