Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA o contrazice pe Dăncilă. Câți români au fost, de fapt, interceptați

Saturday, 06 October 2018, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

,,Milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete. Există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine mărturii mincinoase“, a spus premierul în plenul Parlamentului European.

Dăncilă a susţinut că, prin ”dosare contrafăcute”, au fost înlăturaţi din funcţie un judecător CCR, 4 judecători ICCJ, un procuror general, un şef de parchet superior.

„Toţi au fost achitaţi, dar ei au fost înlăturaţi. Noile legi ale justiţiei le redau magistraţilor independenţa. Independenţa e totală, nicidecum restrânsă şi vă asigur că avem bună credinţă şi vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia”, a mai spus Dăncilă, precizând că, după ce a prezentat aceste ”abuzuri” în plenul PE nimeni nu mai poate spune că nu le cunoaşte.

DNA face precizări şi în legătură cu dosarele în care sunt vizaţi magistraţi, afirmând că din anul 2014 şi până în luna iunie a acestui an au fost clasate sau declinate 1.922 de cauze, în timp ce 56 au fost soluţionate cu trimiteri în judecată. În prezent, pe rolul instanţelor de judecată se află dosare privind 25 de magistraţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL