Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Salarii mai mari pentru personalul nedidactic din Educaţie. Creşterile ajung până la 20%

Wednesday, 22 February 2017, 10:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Am discutat cu premierul să dea o OUG joi astfel încă să se reglementeze începând cu data de 1 februarie această problemă. Să se majoreze salariile de la 1 februarie spre 20% prin acordarea sporurile de vechime, spor de vechime care nu se acordă până la acest moment. Este vorba de 53.000 de oameni pe care îi avem în sistem. Nu este un efort suplimentar, în legea bugetului aceşti bani erau incluşi", a precizat Simion Hănceascu, președintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În urma unei întâlniri cu Guvernul, sindicaliștii din Educație au negociat astfel şi creșterea salariilor și pentru personalul auxiliar, care nu este cuprins în grila de majorare. Este vorba aproximativ 53.000 de angajați care, din cauza unei neclarități din lege, nu ar fi primit bani mai mulți începând cu 1 martie, conform Realitatea TV. 

La discuţii au mai participat şi miniștrii Educației, Muncii și Finanțelor.

Angajaţii din sistemul de învăţământ au cerut ca în următoarea ședință, Executivul să dea o Ordonanță de Urgență prin care să includă în grila de majorare și personalul nedidactic.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat marți că el speră că de la 1 martie, cei 53.000 de angajați din Educație vor beneficia de mărirea salarială cu 15%. De asemenea, ministrul a precizat că efortul bugetar pentru mărirea salariilor din învățământ este de 90 de milioane de lei pe an.

Sindicaliștii au negociat cu Guvernul și problema sporurilor. În prezent, sporurile profesorilor se dau în funcție de salariul nemajorat, iar ei cer să fie calculat în funcție de salariul majorat.

Salariile de care beneficiază personalul nedidactic au mai fost majorate cu 12%, la 1 august 2015. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL