Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dieta cu lămâie. Este extrem de eficientă. Slăbeşti 5 kg în doar 5 zile

Tuesday, 26 April 2016, 20:18 Sursă: REALITATEA.NET

În prima zi se va bea zeamă de la o lămâie, în a două zi, sucul a două lămâi, în a treia zi, sucul obţinut de la trei lămâi şi tot aşa, progresiv, până în ziua a şaptea, în care se va bea sucul a şapte lămâi.

Sucul obţinut de la fructe nu se va bea concentrat, ci amestecat cu apă sau ceai. De asemenea, zeamă de la lămâie va fi folosită şi peste salate.

Cură cu lămâie durează 16 zile, perioada în care specialiştii susţin că organismul va pierde până la 10 kilograme. Regimul este eficient dacă respecţi şase reguli, susţin nutriţioniştii, scrie bzi.ro.

● Regula 1: Bea suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţă (3-4 linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste jumătate de ora. Apoi, pe parcursul întregii zile trebuie să bei cel puţin doi litri de apă.

● Regula 2: Suplimentează aportul de vitamina C. Specialiştii recomandă că pe parcursul dietei cu lămâie să includeţi în regimul zilnic cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Ideal ar fi două gustări de fructe, sucul de lămâie de dimineaţă ţine locul unui fruct, şi salate la toate cele trei mese principale. De asemenea, se poate pasă o banană care poate fi mâncată cu un bol de cereale dimineaţă. La prânz se recomandă o salată de roşii sau verde în care se adaugă morcov ras.

● Regula 3: Reglează concentraţia de zahăr din sânge. Foloseşte suc de lămâie la prepararea tuturor mâncărurilor care permit acest lucru. în paralel, optează pentru alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi pâinea, orezul şi cerealele integrale, legumele şi carnea albă. De asemenea, fibrele nu trebuie să lipsească din alimentaţie pentru că încetinesc trecerea zahărului în sânge. Această regulă trebuie respectată deoarece un nivel ridicat de zahăr în sânge favorizează stocarea zaharurilor sub formă de grăsimi.

● Regula 4: Cât mai puţine dulciuri. Nutriţioniştii recomandă limitarea consumului de dulciuri nu doar în timpul dietei, ci şi după, deoarece aceste alimente au un conţinut ridicat de zahăr, fapt ce duce la creşterea producţiei de insulină şi, implicit, la stocarea grăsimilor. Fructele coapte, nucile, migdalele şi mierea pot constitui deşertul ideal.

● Regula 5: Evita alimentele intens procesate. Specialiştii recomandă o alimentaţie bazată pe produse naturale - pâine, orez şi paşte integrale, legume şi fructe proaspete, mâncare gătită în casă. De asemenea, nutriţioniştii recomandă citirea cu atenţie a etichetelor produselor alimentare şi alegerea celor care conţin mai puţine substanţe chimice, fără conservanţi, coloranţi şi aditivi. Carnea roşie, produsele de patiserie şi produsele de tip fast-food trebuie excluse din regim, deoarece conţin grăsimi "rele" care favorizează stocarea grăsimilor.

● Regula 6: îmbunătăţeşte-ţi funcţiile digestive. Experţii în nutriţie recomandă stabilirea unui program de mese, realizarea unui regim echilibrat din punct de vedere nutritional, evitarea exceselor culinare. în plus, se recomandă evitarea micilor gustări între mese.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL