Uimitoarea dietă cu afine: Este ușor de ținut, iar beneficiile sunt extraordinare

Tuesday, 09 July 2019, 11:27 Sursă: REALITATEA.NET

Dieta cu afine te ajută să slăbești. Iată ce trebuie să faceți pentru a beneficia de calitățile acestui super-fructe!

Adaugă părerea ta

Dieta cu afine. Pline de vitamine şi antioxidanţi. Aşa laude au specialiştii când vine vorba de afine.

Calificate ca fiind super-alimente, afinele au şi avantajul că, odată consumate, ajută la topirea grăsimii din zona abdominală. Cu alte cuvinte, o cură bogată în afine te ajută să scapi de burtică.

O dietă pe bază de afine este un adevărat răsfăţ pentru organism. Uşor de urmat, dieta are rolul de a preveni diverse afecţiuni, datorită conţinutului bogat de antioxidanţi.

Dieta cu afine. Vitamine

De asemenea, vitaminele C şi E protejează împotriva bolilor degenerative şi a cancerului de colon.

Dieta cu afine. În plus, riscul de atacuri cardiace, dar şi de diabet scade simţitor. Dieta cu afine este săracă în carbohidraţi şi are la bază doar proprietăţile miraculoase ale acestor fructe de pădure.

Iată cum vă ajută dieta cu afine

Vă protejează împotriva cancerului ovarian. Sunt bogate în fitonutrienţi şi conţin un flavonoid care scade simţitor riscul de a dezvolta cancer ovarian.

Duc la o mai bună funcţionare a creierului. Afinele protejează creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile relaţionate cu înaintarea în vârstă (Alzheimer sau demenţă). O dietă bogată în afine îmbunătăţeşte capacitatea de învăţare.

Protejează inima. Nu numai vinul roşu are proprietăţi cardioprotectoare. Un studiu recent a arătat că mai mult de 38% din conţinutul afinelor luptă împotriva radicalilor liberi, vinovaţi de afecţiuni grave.

Ajută tractul digestiv. Pe lângă fibre solubile şi insolubile, afinele conţin tanin, care are o acţiune astringentă în sistemul digestiv pentru reducerea inflamaţiilor. Totodată, afinele îmbunătăţesc şi sănătatea tractului urinar.

Protejează dinţii. Afinele roşii protejează dinţii de carii, acţionând prin împiedicarea lipirii bacteriilor de dantură. Aşadar, sunt un aliat de nădejde în sănătatea orală.

Beţi suc de afine timp de o săptămână

O dietă cu afine presupune consumul de suc de afine pe durata unei săptămâni.

Dieta cu afine. Rămâne la alegerea dumneavoastră dacă sucul va fi băut la micul dejun sau seara.

Dacă preferaţi fructele, puteţi consuma un iaurt amestecat cu afine.

Pentru a beneficia de efectul de detoxifiere a organismului se recomandă un pahar cu suc de afine pe zi.

Sursa: clicksanatate.ro