Dezvăluire bombă: Rușii, în acționariatul unui important site de știri din România

Monday, 08 January 2018, 18:58 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

O societate comercială rusească a preluat o parte din acțiunile societății care deține site-ul de știri ziare.com și alte site-uri din România, dezvăluie jurnalistul independent Silviu Sergiu (anterior la România Liberă și Evenimentul Zilei), într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit jurnalistului, agenția de publicitate Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy, cu sediul la Moscova, deține o parte din NCH Capital INK, grup american proprietar al unor site-uri românești precum ziare.com, bestmusic.ro, metalhead.ro, 220.ro.

Rușii, în acționariatul grupului care deține Libra Bank și ziare.com! O societate comercială rusească a intrat în acționariatul societății comerciale care deține, printre altele, pachetul majoritar de acțiuni la Libra Bank și siteul de știri ziare.com.

Este vorba de Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy En-Si-Eich Edvaizors Ink (SSHA). Informația este disponibilă accesând Orbis Directory, baza internațională de date a Bureau van Dijk (vezi foto 1). Primele informații pe această temă sunt disponibile din ianuarie 2017.

Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy este, potrivit informațiilor disponibile pe Internet, o agenție de publicitate cu sediul la Moscova, Rusia.

Societatea comercială rusească este partener, în cadrul NCH Advisors, al grupului american NCH Capital Ink. Americanii dețin 75% din NCH Advisors, dar participația rușilor nu este menționată.

În România, NCH Advisors este acționar majoritar la societăți din domeniul bancar (Libra Bank) și IT/internet (Netbridge, Active Soft).

O bună parte din participațiile majoritare deținute în România sunt administrate prin fondul de investiții Broadhurst Investments Limited, un offshore din Cipru, potrivit Stiri pe surse.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN