Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deportări în masă în Coreea de Nord. Kim Jong-un epurează Phenianul de un sfert din populație

Thursday, 13 April 2017, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Acest număr reprezintă o pătrime din populația curentă de 2,6 milioane de locuitori a capitalei Coreei de Nord. Deocamdată nu e știe unde vor fi relocați și când anume.

„Controlul populației este doar un pretext, dar, în realitate, scopul este să «purifice» capitala și să dea voie doar elitei politice loiale regimului”, susține sursa care a dorit să rămână anonimă.

Printre cei care au fot selectați de autorități să se relocheze sunt persoane ale căror rude au dezertat în Coreea de Sud, care au fost încarcerate în lagăre de muncă silnică, au consumat droguri, au falsificat bani, ori care au produs, ditribuit sau vândut filme piratate din Sud.

Departamentul Securității de Stat și Agenția de Siguranță a Poporului analizează candidații.

Un oficial sl guvernului sud-coreean a declarat că Nordul a mai deportat sporadic câțiva disidenți din capitală, dar niciodată un grup la fel de mare ca acesta.

Ordinul lui Kim se suprapune pe procesul continuu de modernizare a districtelor capitalei, pe care liderul nord-coreean cheltuiește majoritatea resurselor țării. În 2012, la puțin timp după ce a ajuns la putere, Kim a construit Strada Changjon, un complex de zgârie-nori cu apartamente extravagante.

În anul următor, a terminat de construit Eunha Scientist Street (Galaxia Oamenilor de Știință – n.a.), un complex rezidențial pentru oamenii de știință și tehnologi care au contribuit la programul de dezvoltare al țării în domeniul nuclear și al rachetelor, informează publicația Korea Joongand Daily, asociată a New York Times. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL