Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orele petrecute în trafic spre birou, calculate în programul de lucru

Thursday, 13 April 2017, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Puţină lume ştie că CEJ (Curtea Europeană de Justiţie) a decis că este legal ca angajaţii care se îmbolnăvesc în timpul concediului pot să ceară să li se ofere zile libere în plus pentru perioada în care au fost bolnavi, scrie Ziarul Financiar.

Însă aceasta nu este singura decizie luată de instituţia europeană în beneficiul angajaţilor. Curtea Europeană de Justiţie a găsit soluţia pentru drumurile lungi spre serviciu şi dinspre sreviciu către casă din cauza cărora angajaţii pierd foarte mult timp.

Acum, cu decizia Curţii Europene de Justiţie, timpul dedicat navetei casă-serviciu va fi socotit în timpul total de lucru, cel de maximum 48 de ore pe săptămână conform legislaţiei europene pentru angajaţii fără punct fix de lucru. Numai lor li se va calcula în timpul total de lucru şi cel de deplasare, conform The Independent.

Decizia Curţii Europene de Justiţie vine după ce o companie din Spania şi-a închis activitatea într-o zonă şi a relocat-o într-una în care angajaţii ajungeau după o oră pe drum.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL