De ce NU este recomandat să rupi pastilele în jumătate. Renunţă ACUM la acest obicei!

Friday, 08 April 2016, 21:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Faptul că împarţi unele pastile cu scopul de a putea să le înghiţi mai uşor îţi afectează sănătatea în mai multe moduri. Fie că este vorba de un tratament efectuat regulat sau de administrarea ocazională a unei pastile, comprimatele nu trebuie să fie secționate.

Sfatul specialistului este acela de a lua pastilele întregi, și nu înjumătățite, atunci când acest lucru este necesar.

Şi asta pentru că majoritatea comprimatelor au un înveliș special conceput pentru a preveni sau a diminua procesul de dizolvare a lor în stomac, astfel încât mucoasa stomacului să nu fie afectată de anumite substanţe, cum e în cazul administrării tabletelor de aspirină sau paracetamol.

Secționarea anumitor comprimate cu mai multe straturi protectoare și procese de descompunere complexe poate să modifice efectele medicamentului şi instala efecte secundare neprevăzute.

Un alt motiv este faptul că unele dintre tablete sunt acoperite de un strat protector pentru a evita acţiunea destructivă asupra acestora a acidului clorhidric din sucul stomacal, iar în acest caz există riscul ca pastilele să nu îşi mai exercite efectul asupra unei anumite probleme de sănătate, scrie unica.md.

Prin urmare, este recomandat să divizezi doar acele tablete pe ale căror instrucțiuni de utilizare se precizează în mod clar că acestea pot fi înjumătățite sau mestecate în cavitatea bucală.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE