De ce este necesar să faci mișcare și în sezonul rece

Tuesday, 05 December 2017, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

Nu mai încape niciun fel de îndoială că mișcarea te menține sănătos. Vezi de ce este benefică mai ales în timpul iernii!

Adaugă părerea ta

Cu cât este mai activă viața ta, cu atât te vei bucura mai mult de o stare de sănătate și de bine.

Activitatea fizică, pe lângă faptul că ajută la o mai bună oxigenare a organismului, asigură o mai bună circulație sangvină, iar potrivit unui studiu suedez publicat în British Journal of Sports Medicine, sportul are o legătură directă cu longevitatea.

Pe lângă faptul că mărește speranța de viață, activează și metabolismul. Practic, activitatea fizică efectuată regulat este unul dintre cei mai buni stimulenți metabolici, care contribuie în același timp la creșterea masei musculare.

Accelerează detoxifierea organismului

Sportul este cel mai bun remediu pentru a îmbunătăţi funcţiile plămânilor, inimii, rinichilor, sistemului nervos, mai ales că facilitează eliminarea din corp a toxinelor şi a deşeurilor metabolice.

Practic, a face mișcare ar trebui să fie echivalent cu prevenirea îmbătrânirii premature a organismului tău, în primul rând contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău și a trigliceridelor, prin urmare sănătatea vaselor sangvine permite o circulație mult mai bună către organe, ceea ce înseamnă  prevenirea formării plăcilor de grăsime pe pereții diferitelor organe și a arterelor.

Află mai multe despre avantajele mișcării în sezonul rece AICI.