De ce a fugit Dragnea din țară tocmai când vin greii Europei la București

Thursday, 10 January 2019, 00:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Reprezentanții de la Bruxelles știau că șeful Comisiei, Jean Claude Juncker are un program bine stabilit la București, care includea și întâlnirile cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Planurile au fost însă date peste cap de Detalii%20despre%20vacanța%20lui%20Dragnea.%20Unde%20a%20plecat%20cu%20un%20avion%20privat%20închiriat%20de%20la%20sârbi" target="_blank">vacanțalui Liviu Dragnea. Șeful Camerei și-a delegat atribuțiile până la sfârșitul lunii lui Florin Iordache, așa că la întâlnirea de vineri ar urma să participe acesta.

Potrivit g4media, Dragnea a plecat încă din 2 ianuarie de la Bucureşti în direcţia Verona, Italia. Cu o mica escală la Sofia. Potrivit acestora, Dragnea ar fi plecat însoțit de partenera lui, Irina Tănase și de încă o persoană. La doar o zi după presupusa plecare a lui Dragnea, Codrin Ștefănescu anunța într-o emisiune că șeful său de partid NU ar fi plecat din țară.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu a lansat o ipoteză incendiară legat de adevăratul motiv al absenței lui Liviu Dragnea de la întâlnirea cu liderii europeni: oficialii UE au transmis în prealabil la București mesajul că "anumite bilaterale sunt indezirabile".

"Este o speculație, dar eu cred că europenii veniți la București au transmis semnalul: nu vrem bilaterală. Și Dragnea a găsit un subterfugiu "Nu eram în țară" și toată presa se duce după fentă. Se întâmplă astfel de lucruri. Nu am văzut români chiar și cu rang mediu să nu vrea să se legitimize cu astfel de întâlniri, să apară în poză. Se poate ca, de fapt, să fi fost transmise semnale în aval, în sensul Da, participăm la ceremonii la București, dar anumite bilaterale nu sunt dezirabile. Și Dragnea s-a gândit, ca să nu mă pun într-o situație ridicolă, plec în vacanță", a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea TV.

Detalii despre vacanța lui Dragnea. Unde a plecat cu un avion privat închiriat de la sârbi

Întâlnirea de vineri dintre Liviu Dragnea și Juncker figurează pe agenda oficială publicată de Reprezentanța Comisiei Europene la București. Detaliul a indignat-o pe eurodeputata Monica Macovei, care a scris pe Facebook că "Dragnea a  mai otrăvit o dată România":

"Ca și cum nu era de ajuns istoricul lui penal, Dragnea tocmai a dat în judecată Comisia Europeană, în încercarea disperată de a scăpa de dosare pe orice cale, indiferent de cât de jos trage România și cât de mare este neîncrederea în care afundă țara", a scris Monica Macovei.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ