Dan Adamescu, internat într-un spital DIN AFARA sistemului penitenciar. Miliardarul va fi operat

Saturday, 17 September 2016, 09:08, Sursă: REALITATEA.NET

Miliardarul Dan Adamescu a părăsit închisoarea. Nu pentru a fi eliberat, ci pentru că, potrivit unor surse citate de Realitatea TV, este internat într-un spital din afara sistemului penitenciar. Asta pentru ca starea să de sănătate s-ar fi agravat după încarcerarea de la finalul lunii mai. Adamescu a primit patru ani şi patru luni de închisoare pentru mituirea unor judecători. 

Adaugă părerea ta

Pe 14 septembrie, Dan Adamescu a solicitat ÎCCJ anularea condamnării. Omul de afaceri invocă probleme grave de sănătate. Potrivit unor surse, după încarcerarea lui Dan Adamescu, starea acestuia de sănătate s-a agravat.

În ultima perioadă, Adamescu ar fi fost internat la mai multe spitale din sistemul penitenciar, dar și într-unul public.

De asemenea, acesta ar fi solicitat să fie operat în străinătate, însă Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat, la solicitarea Realitatea TV, că nu a primit nicio cerere în acest sens de la Dan Adamescu.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a mituit mai mulţi judecători. Acesta a fost încarcerat, în data de 27 mai, la Penitenciarul Rahova. În dosarul său, au fost trimişi în spatele gratiilor şi magistraţii care au luat mită pentru a da soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător.