Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CURS EURO. Cum găseşti CEL MAI BUN CURS VALUTAR ca să-ţi plăteşti RATELE

Thursday, 16 January 2014, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

CURS EURO. Cum găseşti cel mai BUN CURS VALUTAR la EURO sau DOLAR. Primul pas este să verifici care este cotaţia CURSULUI VALUTAR stabilit de BNR în ziua respectivă.

CURS BNR. BNR anunţă în fiecare zi cotaţiile pentru principalele valute pe pagina sa de Internet la câteva minute după ora 13.00. VEZI AICI unde trebuie să cauţi CURSUL VALUTAR afişat de BNR.

CURS BNR. Românii au stat cu ochii pe pagina de net a BNR săptămâna trecută când moneda europeană a ajuns la un record al ultimelor 7 luni. EURO ajunsese la CURSUL BNR la un maxim de 4,5447 lei pentru un euro, vineri 10 ianuarie.

CURS EURO. Următorul pas pentru a găsi cel mai bun curs la EURO este acela de a vedea cum vând băncile moneda europeană în ziua respectivă. Uneori, din nevoia de EURO, cursul unei bănci poate fi mai bun decât cel afişat de casele de Exchange.

TOATE COTAŢIILE la EURO din fiecare zi pot fi văzute pe site-ul BankNews.ro. VEZI tabelul zilnic aici.

CURS VALUTAR. Pentru a găsi cel mai bun CURS VALUTAR la EURO trebuie să vezi şi cotaţiile de la casele de schimb VALUTAR. De regulă acestea oferă variante mai ieftine decât băncile pentru EURO, DOLAR sau FRANC ELVEŢIAN.


 

CURS BNR. CURS VALUTAR. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi, 16 ianuarie, un CURS VALUTAR de 4,5275 lei/euro, în urcare faţă de cursul anunţat miercuri, însă sub nivelul record atins săptămâna trecută.

CURS BNR. Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, urcând la nivelul de 3,3244 lei pentru un dolar.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Banca Naţională a României (BNR) a publicat miercuri un CURS de referinţă de 4,5261 lei/euro, apropiat de cel de marţi. În sesiunea precedentă, CURSUL VALUTARa fost de 4,5260 lei/euro. Leul s-a depreciat miercuri şi în raport cu dolarul american, paritatea urcând cu 1,33 bani, la 3,3225 unităţi.

Cum fluctuează LEUL în raport cu EURO înainte de afişarea CURSULUI BNR

CURS BNR. CURS VALUTAR. LEUL a avut un început dezastruos de an 2014, coborând la un nivel record de depreciere în ultimele 7 luni, până la cotaţia de 4,5447 lei pentru un euro, vineri 10 ianuarie.

CURS BNR. CURS VALUTAR.Căderea liberă a leului are loc în contextul în care guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că e posibil ca leul să scadă în continuare după reducerea dobânzii şi a rezervelor minime obligatorii în lei ale băncilor, decizie luată de BNR miercuri.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Moneda naţională s-a depreciat semnificativ şi în raport cu dolarul american, acesta ajungând la 3,3432 lei pentru un dolar.

LEUL, în cădere liberă în raport cu EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. După minimul atins vineri, CURSUL VALUTAR a început să se stabilizeze începând de luni, 13 ianuarie 2014, ajungând în jurul valorii de 4,52 lei pentru un euro.

CURS BNR. Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă cu 1,06 bani mai redus, de 4,5260 lei/euro.
În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,5366 lei/euro.

CURS BNR. Leul s-a întărit marţi şi în raport cu dolarul american, paritatea coborând la 3,3092 unităţi. Totodată, a scăzut rata de schimb leu/franc elveţian, la 3,6694 unităţi.

CURSUL BNR. Cum se comportă LEUL după şocul de săptămâna trecută

CURS BNR. Pe cine vrea Isărescu să penalizeze lăsând cursul să urce la 4,55 lei/euro?

CURS BNR. CURS VALUTAR. Oscilaţiile cursului leu/euro de până la 5% - zona de echilibru urmărită de BNR şi reconfirmată oficial - sunt de natură să bonifice sau să penalizeze anumite mişcări, să încu­rajeze sau să descurajeze, spunea guvernatorul Mugur Isărescu săptămânile trecute.

CURS BNR. El a mai spus că o mişcare de curs de plus/minus 1% înseamnă că acesta îşi face „da­toria minimă" şi că în general cursul e bine să fie lăsat să-şi facă datoria. Iar BNR l-a şi lăsat, cotaţiile leu/euro urcând rapid spre 4,55 lei pentru un euro, adică spre vârful ultimelor şase luni, scrie Ziarul Financiar.

CURS BNR Faţă de acum un an leul este mai slab cu 3,8%. BNR a mai lăsat leul să slăbească rapid în faţa euro în perioadele în care ştia că sunt investitori care vor să-şi scoată valuta de pe piaţă, deprecierea mai puternică funcţionând ca o penalizare pentru aceştia mai ales dacă pariaseră pe intervenţii corective din partea băncii centrale.

CURS BNR. Isărescu a spus că în perspectiva eliberării a 500 mil. euro din rezervele în valută ale băncilor la BNR „pericolul" ar fi ca leul să se aprecieze, nu să se deprecieze. Noile rate de rezervă mi-nime obligatorie intră în vigoare începând cu perioada 24 ianuarie – 23 februarie aşa că până atunci rămâne doar „prezicerea" guverna­to­rului care „se teme" că deciziile de miercuri nu vor antrena presiuni de depreciere a leului.

Ce spune Mugur Isărescu despre DEPRECIEREA leului în raport cu EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, într-un interviu acordat Mediafax, condiţiile relaxării monetare mai accentuate de săptămâna trecută, care nu putea fi demarată în perioada în care inflaţia era ridicată.

CURS BNR. CURS VALUTAR. El a arătat că în 2014 şi-ar plasa eventuale resurse financiare în agricultură şi alte sectoare productive, aşa cum a făcut şi până în prezent.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Decizii politice interne care să nu fie înţelese bine pe plan extern şi să determine mişcări bruşte şi masive de capital reprezintă principalul pericol pentru economie în acest an electoral, afirmă şeful BNR, care mizează pe reluarea creşterii creditării şi vede oportune investiţiile imobiliare.

CURS BNR. CURS VALUTAR. În interviul acordat agenţiei Mediafax, Mugur Isărescu a vorbit şi despre recenta depreciere a monedei naţionale în raport cu EURO. Şeful BNR a precizat că nu există nicio legătura între reducerea RMO şi mişcarea cursului deoarece măsura de reducere a rezervelor monetare obligatorii intră în vigoare abia din 24 ianuarie şi nu are un impact direct.

VEZI AICI INTERVIUL CU GUVERNATORUL MUGUR ISĂRESCU


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL