Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CURS BNR. Pe cine vrea Isărescu să penalizeze lăsând cursul să urce la 4,55 lei/euro?

Monday, 13 January 2014, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

CURS BNR. El a mai spus că o mişcare de curs de plus/minus 1% înseamnă că acesta îşi face „da­toria minimă" şi că în general cursul e bine să fie lăsat să-şi facă datoria. Iar BNR l-a şi lăsat, cotaţiile leu/euro urcând rapid spre 4,55 lei pentru un euro, adică spre vârful ultimelor şase luni, scrie Ziarul Financiar.

CURS BNR Faţă de acum un an leul este mai slab cu 3,8%. BNR a mai lăsat leul să slăbească rapid în faţa euro în perioadele în care ştia că sunt investitori care vor să-şi scoată valuta de pe piaţă, deprecierea mai puternică funcţionând ca o penalizare pentru aceştia mai ales dacă pariaseră pe intervenţii corective din partea băncii centrale.

CURS BNR. Isărescu a spus că în perspectiva eliberării a 500 mil. euro din rezervele în valută ale băncilor la BNR „pericolul" ar fi ca leul să se aprecieze, nu să se deprecieze. Noile rate de rezervă mi-nime obligatorie intră în vigoare începând cu perioada 24 ianuarie – 23 februarie aşa că până atunci rămâne doar „prezicerea" guverna­to­rului care „se teme" că deciziile de miercuri nu vor antrena presiuni de depreciere a leului.

LEUL, în cădere liberă în raport cu EURO


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL