Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să-ți desfunzi nasul în 20 de secunde. Este cea mai simplă metodă

Wednesday, 01 April 2020, 15:05 Sursă: Realitatea.net

Nasul se înfundă atunci când sistemul limfatic se umple de fluide, ducând la inflamarea membranei mucoase din el. Pentru a elimina microbii care au invadat corpul, aceasta începe să producă mai mult mucus. Așadar, deși nu ne place prea mult când ne curge nasul, această mică neplăcere este, de fapt, foarte necesară pentru corp.

Sinusurile se pot inflama și ele din cauza acumulării de lichide, provocând înfundarea nasului și acele dureri de cap specifice, precum și senzația de presiune la nivelul feței.

Mucusul din căile nazale nu trebuie eliminat complet, pentru că este foarte util. Poți să desfunzi nasul fără a afecta membranele mucoase, pentru a putea respira ușor în timp ce corpul se vindecă. Există câteva metode rapide de a desfunda nasul:

1. Presiunea anumitor puncte de pe frunte

Prin aplicarea presiunii asupra anumitor puncte de pe corp - în cazul acesta, de pe cap - poți muta fluidul care se acumulează și provoacă respectiva inflamație. Unul dintre cele mai bune puncte de aplicat presiune în cazul sinusurilor se află chiar în gură. Pentru a scăpa rapid de nasul înfundat, presează limba de cerul gurii cât poți de tare, în timp ce apeși cu degetul între sprâncene. Menține această presiune timp de 20 de secunde și vei începe să te simți mult mai bine, iar odată ce elimini presiunea, vei simți cum fluidul începe să se „relaxeze” și să se mute spre spatele gâtului.

Dacă această metodă nu funcționează pentru tine, alternează între presiunea dintre sprânce și cea aplicată asupra cerului gurii. Astfel, osul care leagă căile nazale de gură se mișcă înainte și înapoi, iar congestia se diminuează.

2. Presiunea de-a lungul sprâncenelor

Atunci când nasul este mai degrabă înfundat în partea de sus și simți o inflamație în zona din spatele ochilor, poți să folosești altă metodă de a desfunda nasul cu ușurință, în doar 20 de secunde. Nu trebuie decât să masezi de-a lungul sprâncenelor, prinzându-le între degetul mare și degetul arătător. Pornește din centru înspre tâmple și ține capul aplecat, sprijinindu-te în coate pe o masă. Presează în centru, iar când simți că se mută fluidul, începe să îl împingi înspre tâmple, oprindu-te la mijlocul sprâncenelor. Oprește-te acolo, aplică presiune, apoi mută-te spre capătul sprâncenelor. Aici, aplică o presiune constantă și realizează mișcări circulare, pentru a dispersa fluidul din zona frunții.

3. Masajul feței

Masajul funcționează perfect pentru alte părți ale corpului, relaxându-le profund, iar cel al feței te poate scăpa de simptomele neplăcute ale inflamării sinusurilor.

Folosește vârfurile degetelor pentru a presa cu fermitate de-a lungul claviculelor, de sus în jos, astfel încât să drenezi sistemul limfatic. Dacă masezi corect zona, vei începe să simți nevoia de a curăța gâtul, iar urechile ți se vor defunda datorită presiunii eliberate.

A doua tehnică pe care poți să o aplici presupune despărțirea degetelor în „V”, plasarea lor sub urechi și „pomparea” zonei, pentru a pune în mișcare sistemul limfatic și a face fluidul acumulat la nivelul acestuia să se miște. Repetă mișcarea timp de 20 de secunde și vei începe să te simți mult mai bine, scrie divahair.ro.

Indiferent de motivul pentru care ai nasul înfundat, nu trebuie să te grăbești să folosești medicamente imediat, ci poți încerca aceste metode simple de drenaj a sistemului limfatic. Acum știi cum să îți desfunzi nasul prin doar câteva mișcări simple, așa că răcelile vor deveni mult mai suportabile!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-01 18:49:33
Ubiquitous

La stat degeaba si la luat spagi in spitale sunt in linia intai insa cand se pune problema sa lupte cu adevarat pentru a imbunatati o situatie cu adevarat serioasa, dau bir cu fugitii. Inainte de declansarea crizei m-am rugat ca aceasta sa ocoleasca Romania stiind practic cat de nepregatiti suntem.

Alte articole din: ACTUAL