Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să cureţi corect un dovleac în şase paşi simpli

Monday, 25 September 2017, 19:20 Sursă: REALITATEA.NET

1. Spală dovleacul cu multă apă pentru a îndepărta murdăria de pe suprafaţă cojii. Dacă observi porţiuni stricate, îndepărtează-le cu ajutorul unui cuţit.

2. Taie dovleacul în porţiuni egale, exact aşa cum ai proceda cu un pepene. Dacă dovleacul prezintă acele mici şanţuri specifice, poţi să tăi feliile de-a lungul lor. În caz contrar, poţi crestă câteva linii în coajă dovleacului şi apoi să tai de-a lungul acestora.

3. Foloseşte o lingură mare din inox pentru a scoate seminţele din dovleac. Curăţă dovleacul până ajungi la miezul acestuia. Păstrează seminţele pe un ziar şi lasă-le la uscat pentru a le consuma mai târziu.

4. Pune feliile de dovleac cu miezul în sus într-o tavă în care ai turnat două căni de apă. Bagă-le la cuptor pentru 40-45 de minute (170 de grade Celsius).

5. După ce au trecut cele 45 de minute, întoarce dovleacul cu coajă în sus şi înţeapă-l din loc în loc cu o furculiţa. Lasă-l la copt încă 15 minute.

6. Scoate dovleacul din cuptor, lasă-l puţin la răcit, iar apoi curată-i miezul cu o lingură din inox. Foloseşte miezul pentru a prepară reţete gustoase sau păstrează-l la congelator pentru o altă ocazie.

Sursa: gustos.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL