Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Cum repari icrele tăiate. Secretul pe care orice gospodină trebuie să-l ştie

Monday, 11 September 2017, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Înainte de orice, icrele trebuiesc ţinute la temperatura camerei cam 20 -30 minute pentru a reduce diferenţa de temperatura dintre ulei şi icre! Dacă icrele sunt prea apoase, trebuiesc puse într-un tifon sau strecurătoare pentru a se elimina surplusul de apă. Apoi, trebuie să ştii că icrele se bat mai uşor cu mixerul şi este şi mai puţin obositor. La început, primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeamă de lămâie şi abia apoi se adaugă uleiul. Dar dacă se întâmplă că acestea să se taie, uite cum le poţi repara:

O metodă este să o luaţi de la capăt cu o porţie nouă – dar mai mică – de icre, în care să înglobaţi pe rând şi icrele tăiate.

O altă metodă presupune frecarea unui gălbenuş fiert până se face pastă. Mare atenţie, nu trebuie să pui niciun pic de ulei în ou! Când şi-a schimbat consistenţa, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu.

Puneţi o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnaţi câteva picături de apă fierbinte şi frecaţi mereu până se leagă. Apoi încorporaţi şi restul.

În caz de nevoie, gospodinele mai apelează la o metodă: fierbeţi o lingură de griş. Când acesta s-a răcit, adăugaţi icrele treptat peste el şi frecaţi până se leagă la loc.

Şi dacă nu mai ai alte icre: pune icrele tăiate în strecurătoare sau în tifon şi încearcă să scurgi într-un castron surplusul de ulei prin presare. Apoi pune peste icrele scurse câteva picături de zeamă de lămâie şi amestecă. S-ar putea să le recuperezi, scrie suntgospodina.com.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL