CSM intervine în scandalul fetiței din Mehedinți

Saturday, 22 June 2019, 17:58 Sursă: REALITATEA.NET

Președinta CSM, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară în cazul procurorului acuzat că ar fi bruscat fetița din Mehedinți în timpul acțiunii de preluare a acesteia de la asistenţii maternali din Baia de Aramă pentru a o preda familiei care a adoptat-o.

Adaugă părerea ta

Procuroarea Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, a declarat că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe şi să o predea tatălui adoptiv, scrie G4media.

Acuzată că a bruscat-o pe fetiţă şi a târât-o pe jos, procuroarea a afirmat că a fost însoţită de un psiholog şi un asistent social de la DGASP Dolj, care nu au putut interveni, iar ea a intervenit pentru a opri starea de agitaţie a minorei, care urmează să fie examinată medical şi psihologic.

Redăm mai jos comunicatul CSM:

”Față de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziții în cursul zilei de 21 iunie 2019, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză.
Biroul de informare publică și relații cu mass-media”.