CSM i-a dat liber lui Pârlog la șefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Tuesday, 04 June 2019, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorul Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care a iniţiat cercetările în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, are liber la candidatura pentru postul de șef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Interesant este că în urmă cu doar o săptămână, acesta a fost respins pentru "lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror".

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marţi că procurorul Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care a iniţiat cercetările în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, poate candida la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Astfel, plenul instituţiei a admis contestaţia formulată de procuror la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti împotriva Hotărârii nr. 2 din 30 mai 2019 a comisiei de organizare a concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al SIIJ. Prin urmare, magistratul îşi poate depune candidatura şi susţine interviul pentru această funcţie.

Decizia a fost luată cu 11 voturi pentru admiterea contestaţiei şi patru voturi pentru respingere.

Pe 30 mai, CSM a publicat lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al SIIJ, organizat în perioada 15 mai - 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi.

Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respins atunci, motivul fiind "lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri