Cristian Bușoi, apel la medicii de familie și Ministerul Sănătății în contextul deceselor provocate de gripă

Friday, 24 January 2020, 20:20 Sursă: Realitatea.NET

"Trei decese provocate deja de gripă în România și peste 80 de mii de infecții respiratorii. Bilanțul este în creștere. Coronavirsului răspândit în Asia preocupă deja comunitatea internațională, iar Organizația Mondială a Sănătății analizează posibilitatea a de declara 'urgență internațională' pentru evitarea unei pandemii, după ce autoritățile chineze au descoperit că virusul se transmite de la om la om".

"Fac un apel medicii noștri de familie, la societatea civilă și Ministerul Sănătății să vorbească mai mult despre necesitatea vaccinării împotriva virusului gripal și prevenție. Îi indemn, de asemenea, pe părinți să se informeze din surse oficiale și credibile, să nu se lase influențați de fake news și să își vaccineze copiii, care sunt printre cei mai expuși la riscul de a contracta boala.

Trebuie să ne dezobișnuim să acționăm doar atunci când s-a declanșat criza și să învățăm din greșelile trecutului, care au făcut, din păcate, sute de victime, inclusiv în rândul copiilor. Gripa nu este o glumă, iar vaccinarea salează vieți".

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-25 07:30:05
Cu ce sa se vaccineze dacă nu e vaccin

S a primit puțin ca și în anii trecuți. Nu s a facut un necesar al dozelor de vaccin dupa nr de pacienți care solicita vaccin

Alte articole din: ACTUAL