Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crezi că suferi de anemie? Cele mai frecvente simptome

Tuesday, 28 July 2015, 13:47 Sursă: REALITATEA.NET

Odată instalată, anemia provoacă stări de extenuare, apatie şi dureri de cap. În cazul în care boala avansează, se poate ajunge la situaţii în care activităţile fizice să provoace ameţeli, pierderea suflului, dureri în piept sau palpitaţii, scrie doctorulzilei.ro.

Iată cele mai frecvente simptome ale anemiei:

1. căscat frecvent. Lipsa fierului din organsim înseamnă automat scăderea hemoglobinei, principalul “cărăuş” al oxigenului în sânge.
2. slăbiciune
3. ameţeală
4. paloare
5. dureri de cap
6. mâini şi picioare reci sau amorţite
7. temperatură scăzută a corpului
8. aritmie
9. scurtarea respiraţiei
10. durere în piept

Potrivit specialiştilor, anemia este de şase feluri, cea mai frecventă, dar şi cea mai puţin periculoasă fiind anemia feriprivă (cauzată de lipsa de fier din organism). Aceasta este declanşată, de regulă, de nevoia crescută de hemoglobină, apărută ca urmare a creşterii rapide la pubertate sau a pierderilor de sânge. Anemia feriprivă poate face limba şi colţurile gurii dureroase, unghiile uscate, subţiri şi care se rup uşor şi, doar în cazuri rare, persoanele afectate pot avea un ten palid.

Mai afectate, în acest sens, sunt femeile, care au pierderi de fier în timpul menstruaţiei şi, de aceea, ele au nevoie de mai multe alimente bogate în fier decât bărbaţii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL