Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Creștere dramatică a cazurilor de suicid în Japonia. Cifrele au întrecut orice imaginație!

Tuesday, 10 November 2020, 14:35 Sursă: Realitatea.net

Potrivit datelor publicate de poliție, numai în luna octombrie s-au înregistrat peste 2000 de cazuri de sinucidere. Mai exact, vorbim despre 2.153 de astfel de cazuri, cu peste 300 mai mult față de luna septembrie și, totodată, cel mai ridicat bilanț lunar din mai 2015.

Dintre cazurile înregistrate în octombrie, 851 au fost femei, o creștere cu 82,6% față de aceeași lună a anului 2019. Numărul sinuciderilor în rândul bărbaților a crescut, la rândul său, cu 21,3%.

Cazurile de suicid au scăzut treptat în Japonia până în luna iulie a acestui an, când a început să se facă simțit impactul economic al pandemiei de COVID-19, moment în care acesta a început din nou să crească.

Femeile, care au o probabilitate mai ridicată de a fi angajate temporar în sectorul de vânzări sau servicii, au fost afectate în mod disproporționat de disponibilizări.

Suicidul a fost privit de-a lungul istoriei Japoniei drept o modalitate de a evita rușinea sau dezonoarea. Apelarea la servicii de consilieră psihologică a fost stigmatizată în această țară care are una din cele mai mare rate ale suicidului din rândul țărilor dezvoltate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL