Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă, despre demisia lui Moisă:O lovitură care ar trebui să trezească un anumit filon din PSD

Saturday, 18 November 2017, 14:26 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă a declarat la REALITATEA TV că speră ca demisia lui Sorin Moisă să fie doar începutul schimbării în PSD. 

Cozmin Guşă: Şi atunci când Cioloş a părut deştept, era meritul lui Sorin Moisă

"Sorin Moisă este o personalitate a politicii româneşti, chiar dacă a preferat un profil mai din spatele scenei el a acţionat în interesul României în ultimii 20 de ani. El este cel care a asistat procesul de integrare europeană a României din poziţia de adjunct al celui care era trimisul Parlamentului European la sfârşitul anilor 90 în România, apoi desfăşurâd o activitate profesională extrem de profesionistă şi apreciată din poziţia de adjunct al lui Dacian Cioloş. Ca să glumesc, şi atunci când Cioloş a părut deştept, era meritul lui Sorin Moisă. Şi nu am făcut o glumă, chiar dacă pare o răutate la adresa lui Cioloş. Spun asta pentru că îl cunosc de foarte mult timp, îi cunosc familia. Este un prieten de-al meu şi încerc să nu fiu subiectiv", a declarat Cozmin Guşă la REALITATEA TV. 

Sorin Moisă, o pierdere grea pentru PSD 

Guşă spune că demisia lui Sorin Moisa este o pierdere pentru PSD. "Este o pierdere grea pentru PSD mai ales în context internaţional. Sorin Moisă era cel mai apreciat europarlamentar român şi unul dintre cei mai respectaţi din întregul Parlament European. Faptul că el şi-a dat demisia şi printr-un manifest atât de cald la adresa partidului, atât de dur în conţinut la adresa lui Dragnea şi la adresa celor care îl susţin pe Dragnea este o lovitură care ar trebui să trezească un anumit filon din PSD, despre care eu ştiu că există, dar astăzi el pare lovit de perplexitate. Poate de laşitate, poate de frică, poate de acel sentiment al PSD-istului care în bunul spirit al partidului comunist nu agreează dizidenţele. Numai că aici vorbim despre o dizidenţă de la linia clasică a PSD a lui Dragnea şi alor săi", a comentat Guşă. 

Manifestul lui Sorin Moisă 

"Ceea ce a scris Sorin Moisă, ca reacţie la ceea ce s-a întâmplat la Băile Herculane, reprezintă chiar un manifest. Dacă nu ar fi demisionat şi din partid, probabil că acest manifest ar fi putut să fie folosit pentru a aglutina partea sănătoasă din PSD. Chiar şi în prezenţa acestei demisii din partid, dacă cei care mai doresc şi sunt responsabili faţă de România în primul rând şi faţă de PSD să mai îndrepte lucrurile au de învăţat din ceea ce a scris Sorin Moisă acolo. În urma acestei demisii, a unui excepţional profesionist al politicii, cum este Sorin Moisă, rămâne să ne întrebăm dacă în PSD se vor trezi nişte filoane de normalitate şi nu va predomina această laşitate colectivă. Mi-amintesc iar faţa pământie, neagră, umilită a lui Mihai Tudose de lângă Liviu Dragnea, care, sigur, în timp ce Liviu Dragnea vorbea, îşi aducea aminte de ceea ce a fost acest partid odată şi de rolul ingrat pe care trebuie să-l joace în calitate de reprezentant la cel mai înalt nivel în Guvernul României a partidului", a mai spus Guşă.

Despre Sorin Moisă vom mai vorbi, spune consultantul. "Pentru că în lipsa opoziţiei care nu este în stare să aglutineze acest mesaj, pasajele care se referă la atitudinea României, la acţiunea politică, la relaţionarea reală pe care ar trebui să o avem cu reprezentanţii UE sunt lucruri de ţinut minte şi cred că cei interesaţi de politică au ce învăţa. Cred că cariera lui Sorin Moisă e departe de a se fi sfârşit, eu îi urez succes şi spun tuturor că această demisie este o lecţie pentru cei care ar mai vrea să facă politică într-un mod demn şi profesionist", a declarat Cozmin Guşă. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL