Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Costa Rica spune "DA" căsătoriilor între persoane de același sex

Tuesday, 26 May 2020, 15:14 Sursă: Realitatea.net

Curtea Constituţională din Costa Rica a dispus, în august 2018, că o interdicţie a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex era neconstituţională şi a dat Parlamentului optsprezece luni pentru a legaliza aceste uniuni, altfel prevederea va fi deveni nulă în mod automat.

La începutul acestei luni, peste douăzeci de parlamentari au încercat să amâne cu 18 luni intrarea în vigoare a hotărârii privind căsătoria, însă demersul a eşuat, iar interdicţia a fost ridicată la miezul nopţii.

Cuplurile vor trebui însă să opteze pentru căsătoriile online în contextul restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

''Costa Rica sărbătoreşte astăzi: egalitatea căsătoriei a devenit o realitate în ţară - prima din America Centrală!'', a scris International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) într-un mesaj publicat pe Twitter. ''Ne bucurăm alături de voi: felicitări tuturor celor care au muncit atât de mult pentru ca acest lucru să se întâmple!'', se menţionează în mesaj.

Costa Rica devine astfel a şasea ţară din America Latină care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex, după Ecuador (anul trecut), şi al 28-lea stat membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) care recunoaşte o astfel de uniune.

În ciuda opoziţiei considerabile din partea grupurilor religioase, căsătoriile între persoane de acelaşi sex au devenit tot mai acceptate în America Latină, astfel de cupluri având în prezent voie să se căsătorească în Argentina, Ecuador, Brazilia, Columbia, Uruguay şi anumite zone din Mexic, mai arată sursa citată.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL