Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cosmonauții ruși nu vor să se vaccineze cu Sputnik V. Care este motivul

Thursday, 24 September 2020, 15:56 Sursă: Realitatea.net

„Personal aș spune că nu mă voi vaccina fiindcă sunt extrem de prudent cu privire la această problemă”, a declarat căpitanul Serghei Ryzhiko în timpul unei conferințe de presă.

„Cosmonauții nu sunt liberi să ia singuri decizii privind sănătatea lor, doctorii vor lua decizia privind vaccinarea”, a explicat inginerul de bord al misiunii, Serghei Kud-Svertchkov, acesta adăugând că „decizia de a recomanda vaccinarea cosmonauților va fi luată doar după ce vaccinul va fi testat și este clar că e sigur”.

Rusia a lăudat eficacitatea vaccinului său antiCovid „Sputnik V”, dezvoltat în timp record, deși acesta a fost testat oficial doar pe câteva zeci de persoane.

Cu toate acestea, aproximativ 40.000 de voluntari urmează să fie vaccinați în Moscova în următoarele săptămâni și alte câteva mii în alte țări.

Până în prezent, niciun studiu independent nu a putut fi realizat asupra vaccinului rus, Organizația Mondială a Sănătății exprimându-și prin urmare scepticismul privind eficacitatea vaccinului.

Chiar și în aceste condiții, mai mulți oficiali ruși au anunțat că au fost vaccinați cu Sputnik V, printre aceștia numărându-se ministrul apărării, Sergei Shoigu, și primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL