Cosmin Bumbuț a câștigat premiul "Fotograful Anului" - în cadrul Sony World Photography Awards 2015

Friday, 24 April 2015, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a participa la categoria ”Professional”, secțiunea Arhitectură, cu seria sa numită “Camera intimă”. Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România.

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul Camera intimă au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate,“ a declarat Cosmin Bumbuț.

Seria de fotografii câștigătoare va fi expusă în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2015, din cadrul Somerset House, Londra și va fi publicată în catalogul Sony World Photography Awards 2015. Fotograful român va primi premiul și un echipament foto Sony de ultimă generație în cadrul galei de deschidere a expoziției.  

În cadrul aceluiași concurs, fotograful american John Moore a câștigat marele premiu L’Iris d’Or - Fotograful profesionist al anului, pentru lucrarea “Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”. Moore este corespondent special pentru Getty Images și a lucrat în peste 70 de țări, primind în tecut ”Medalia de Aur Robert Capa”, dar și titlul de ”Fotograful Anului” din partea Pictures of the Year International și a National Press Photographers Association. Premiul lui John Moore constă într-un echipament foto digital Sony de ultimă generație și 25.000 de dolari.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ