Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Copos: Limita pasajelor din carte, susceptibile de plagiat, este acceptabilă

Friday, 10 April 2015, 22:09 Sursă: REALITATEA.NET

"În legătură cu lucrarea «Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI», vă transmit ataşat Raportul de originalitate privind lucrarea. Raportul evidenţiază în conţinutul său elemente care pot fi considerate ca fiind plagiat. Însumând aceste elemente se poate observa că procentul de pasaje din lucrare susceptibil a fi considerat ca fiind plagiat este de 2 la sută, situându-se deci într-o limită acceptabilă", susţine George Copos, într-un comunicat de presă remis Mediafax, vineri seară.

Documentul ataşat, transmis de Copos, care conţine "Raportul de originalitate privind lucrarea", este de fapt o analiză făcută cu un software, plagiarism-detector.com. Cartea lui Copos a fost înregistrată, în acest software, vineri, la ora 11.15, de către Gheorghe Orzan. Ca surse din care ar fi fost luate pasaje în cartea omului de afaceri sunt indicate trei site-uri: crestinortodox.ro (în proporţie de 0,6 la sută), parohie.ro (0,7%) şi lefo.ro (0,7%).

George Copos a avut, vineri, prima reacţie în scandalul creat după ce jurnalistul Cătălin Parfene a susţinut că tema lucrării sale de masterat, realizată în 2005, este similară cu una dintre cărţile scrise de Copos - "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", apărută în 2014, la editura Niculescu.

Totodată, George Copos a precizat că, în ultimele zile, a fost calomniat brutal şi că a angajat o "firmă de specialitate" care va face o expertiză, iar astăzi va avea un raport.

"În ultimele zile am fost calomniat brutal. O carte care nu a fost publicată nu poate fi plagiată. Astăzi voi avea un raport de plagiat de la o firma de specialitate pe care am angajat-o. Când voi avea raportul de plagiat, voi lua o decizie în consecinţă şi probabil că mă voi adresa instanţei, pentru că au fost mult prea mulţi acoperiţi care şi-au vărsat veninul împotriva mea (...) Dacă raportul de plagiat este un raport corect, sub 3%, sub 4%, atunci înseamnă că voi m-aţi calomniat pe nedrept", a afirmat Copos, care a mers, vineri dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti, unde este judecat dosarul "Loteria 2", în care omul de afaceri este acuzat de manipularea pieţei de capital, spălare de bani şi fals în înscrisuri.

Omul de afaceri a mai spus că îşi asumă "întreaga responsabilitate pentru toate lucrările scrise în cele 400 de zile de arest".

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL