Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Controale în mai multe pieţe din ţară, înainte de Paşte: carne şi ouă expirate

Friday, 29 April 2016, 16:14 Sursă: REALITATEA.NET

Comercianţii din Piaţa Basarabiei, mulţi veniţi din Republica Moldova, s-au trezit cu poliţiştii de la serviciul economic şi cu veterinarii printre tarabe.

După câteva controale s-a descoperit că cele mai multe produse nu aveau acte de provenienţă care să ateste valabilitatea. Brânză, ouă, carne de miel, peşte şi vin au fost confiscate şi distruse spre revolta vânzătorilor.

Vânzătorii spun că poliţiştii şi-au bătut joc de ei: "Vin şi ne aruncă marfa pe jos şi ne-o calcă în picioare. Pentru ce? Suntem oameni chinuiţi".

În timpul raziei s-a găsit şi o maşină care transporta lapte fără instalaţie frigorifică. În total au fost distruse aproape o tonă de produse lactate, 250 de de kilograme de peşte, peste 200 de kilograme de carne de miel şi mii de ouă. Pentru toate acestea au fost date 40 de amenzi.

Şi la Constanţa au fost controale în Piaţa Tomis şi în Piaţa Griviţei. Sute de kilograme de carne de miel a fost confiscată pentru că nu avea acte de provenienţă. Veterinarii şi poliţiştii au fost surprinşi să găsească un comerciant care vindea miei sacrificaţi direct din maşină.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL