Concursurile de angajare în cadrul Poliției Române au fost blocate! Reacția lui Marcel Vela

Tuesday, 26 November 2019, 11:37, Sursă: Realitatea.NET

Toate concursurile de angajare în cadrul Poliției Române au fost blocate, a informat Realitatea Plus! Decizia a fost luată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Adaugă părerea ta

Toate structurile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne sunt afectate de decizia luata de ministrul Marcel Vela.

Este vorba despre Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia de Frontiera, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, unde nu se vor mai face angajari nici pentru functiile de conducere, nici pentru functiile de executie.

Totodata, sunt afectate si structurile din subordinea prefecturilor.

Este vorba despre serviciile de inmatriculari, de examinari auto, de permise de conducere, dar si de pasapoarte, unde nu se vor mai putea face angajari decat cu acordul scris al ministrului Marcel Vela.

Conform Realitatea Plus, motivele sunt legate de rectificarea bugetara care ar urma sa aduca mai putini bani la MAI si de "taierile" de la Transporturi si Educatie.

"Cred că aceste concursuri şi examene sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii. Nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură, da.

Angajările vor fi sistate până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Ministerului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Această sistare şi această suspendare sunt firești, având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi reorganizare a Ministerului şi evident o propunere de buget pertinentă şi corectă pentru 2020”, a comentat Marcel Vela.