Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COD PORTOCALIU. Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme, blocate din cauza viscolului

Saturday, 25 January 2014, 12:09 Sursă: Mediafax

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, la ora transmiterii acestei știri, un microbuz cu șoferul la bord este blocat pe DN 2 B în zona localității Verguleasa, pentru deblocare acționându-se cu utilaje din cadrul Secției Drumuri Naționale. 

De asemenea, pe DJ 203 K, în zona localității Săgeata, un microbuz cu 11 persoane este blocat în zăpadă, acționându-se cu mai multe utilaje pentru scoaterea autovehiculului dintre nămeți. Totodată, patru mașini sunt blocate pe DJ 102 H în dreptul localității Pitulicea.

În județul Buzău, sunt închise o șosea națională, DN 22 între Râmnicu Sărat și Băile, dar și mai multe drumuri județene.Astfel, este vorba despre DJ 214 A între localităţile Caragele - Ruşeţu, între km 0+000 şi 15+ 000, DJ 220 între localităţile Poşta Câlnău - Boboc Gară între km 33 + 00 şi 38 + 00, DJ 203D între localităţile Brădeanu - Mitropolia - Scutelnici, DJ 203G între localităţile Costeşti - Stâlpu și DJ 102 H DE 85 între localităţile Pitulicea - Amaru, blocat în zona Pitulicea.

Potrivit lui Sîrbescu, toate aceste drumuri au fost închise preventiv de către autorități, din cauza zăpezii, dar mai ales a viscolului și a vizibilității extrem de reduse. De asemenea, localitatea Merei este nealimentată parțial cu energie electrică, fiind afectate circa 200 de gospodării. În plus, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo rutiere, un accident de circulație s-a înregistrat sâmbătă, între localitățile Vizireni și C.A Rosetti, două persoane fiind rănite.
La ora transmiterii acestei știri, în tot județul Buzău, aflat sub avertizare de cod portocaliu, se semnalează viscol cu rafale de vânt 20 m/s, viteza vântului din direcţia N-NE 11 m/s, precipitaţii sub formă de ninsoare 8 l/mp. În municipiul Buzău se înregistrează minus 8,2 grade Celsius, iar la Râmnicu Sărat de minus 7,3 grade Celsius.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, până duminică la ora 22.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei, informează ANM. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70 - 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. În acelaşi interval, este cod galben de viscol în Constanţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui şi Iaşi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL