Claudiu Năsui, de la USR, a analizat ce a luat și ce lasă în urmă PSD

Monday, 14 October 2019, 13:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză PSD că a distrus stabilitatea economică a României prin politici falimentare de creştere economică pe datorie şi de majorare a impozitelor şi a birocraţiei.

”Ce a luat și ce lasă în urmă PSD?

Ne aflăm într-un moment de răscruce în politica românească, precum și într-o situație dezastruoasă pe plan economic. PSD a distrus stabilitatea economică și ne lasă îndatorați la maxim și cu cheltuieli curente enorme.

Am înregistrat record negativ după record negativ: cel mai mare deficit fiscal, cele mai mari dobânzi și cel mai accelerat ritm de creștere al datoriei publice (la un moment dat a ajuns la împrumuturi de 11 milioane de lei pe oră).

Avem cea mai mare inflație din Europa de câteva luni bune, iar de la începutul anului suntem în topul 3 țări cu cea mai mare creștere a inflației din UE.

Deficitul bugetar cel mai probabil va depăși 3%. Anul trecut deficitul a ajuns la 2,9% numai pentru că guvernul a recurs la tot felul de subterfugii și artificii ca să amâne plăți. De exemplu întârzierea returnării TVA-ului către companii, după cum am atras atenția în primăvară.

Economia a crescut pe datorie, și prin explodarea cheltuielilor de personal la stat. La stat salariile au ajuns sa fie cu aproximativ 91% mai mari decât la privat. În contextul în care economia privată este cea care duce povara fiscală a pensiilor și a cheltuielilor statului.

Toate acestea sunt efectele unei politici falimentare de creștere pe datorie și de creștere a impozitelor și a birocrației.

Nu vom putea ști niciodată câte investiții au ocolit România din cauza mediului riscant de afaceri. Cert este că am gonit multe investiții care au preferat să se ducă în țările din jur.

După acest bilanț trist, PSD lasă guvernarea și se pregătește de un an de opoziție care să-i permită să se reîntoarcă întărit. Ar fi cea mai mare greșeală, în acest context, să cădem din nou în capcana aceasta”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ