Cioloș și Barna, umiliți de UDMR

Wednesday, 11 September 2019, 14:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a criticat pe preşedinţii Alianţei USR-PLUS pentru cum au redactat pactul privind susţinerea alegerilor anticipate în cazul căderii Guvernului Dăncilă. El a spus că Dacian Cioloş şi Dan Barna ar fi vrut să nu se ţină cont de deciziile CCR.

În primul rând au trimis prin e-mail un text în weekend. Apoi, ieri au zis că nu e bun textul, l-au mai schimbat.

Acum trebuie să se hotărască şi ei, că am impresia că acolo există o oarecare nesiguranţă.

Prima variantă spunea că nu contează ce spune Curtea Constituţională. Dacă noi ne înţelegem şi noi avem putere, trecem peste Curtea Constituţională. Eu nu pot accepta acest lucru“, a declarat Kelemen Hunor într-un interviu pentru Adevărul.

Liderul UDMR le-a dat și un sfat celor de la PLUS şi USR, anume că ar trebui să înţeleagă mai bine ce înseamnă respectarea deciziilor CCR.

„E vorba de o decizie din 2012. E corectă, trebuie respectă. Nu putem spune că în momentul în care suntem mulţi nu ţinem cont de decizia Curţii“, a completat Kelemen Hunor.

„În acest moment NU alegerile anticipate parlamentare ne lipsesc, ci determinarea, responsabilitatea opoziției de a guverna, dacă pică actualul guvern”, a spus Kelemen.

Mai întâi opoziția trebuie să vrea cu adevărat să pice guvernul, după care, în caz de reușită, trebuie să vrea să guverneze”, a precizat liderul UDMR, făcând aluzie și la liberali, și la cei din alianța USR-PLUS.

În acest context, al neasumării guvernării de către Opoziție, Kelemen Hunor a invocat și Cabinetul tehnocrat condus de Dacian Cioloș după demisia Guvernului Victor Ponta, din 4 noiembrie 2015, în urma tragediei de la clubul „Colectiv”. 

Guvernul Cioloș a fost cea mai mare greșeală

„Guvernul Cioloş a fost probabil cea mai mare greşeală din această perioadă. Cioloş nu a vrut să-şi asume responsabilitatea politică alături de PNL. El a fugit de PNL. El a fost un eşec politic. Nu putem să ne întoarcem în timp”, a mai spus Kelemen Hunor.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ