Cine e Tit Liviu Brăiloiu, noua propunere pentru ministerul românilor de pretutindeni

Wednesday, 17 April 2019, 16:43 Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu, propus miercuri pentru funcția de șef la ministerul pentru românii de pretutindeni în locul Nataliei Intotero, s-a remarcat printr-o serie de acțiuni și declarații controversate, colorate și deloc neortodoxe. 

Adaugă părerea ta

Tit Liviu Brăiloiu s-a "remarcat", nu cu multe luni în urmă, în septembrie 2018, când Brăiloiu a întrebat-o pe Carmen Dan, la audierile pe tema violențelor din 10 august, dacă în opinia sa se impune ”o reglementare care să controleze și aceste rețele sociale”. ”Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a întrebat senatorul PSD. 

Seria cuvintelor deloc academice rostite de Tit Liviu Brăiloiu nu se oprește aici. În ședința de plen din 21 decembrie 2017, senatorul PSD Liviu Brăilou i-a adresat cuvinte injurioase Florinei Presadă. ”Prințeso, s… p…”, i-a spus Brăiloiu când senatoarea USR i-a dat drept cadou de sărbători un exemplar din ”Ferma animalelor”, de George Orwell.

Episoadele "colorate" continuă. În noiembrie 2017, același senator PSD a numit jurnaliștii ”ciobani”. Momentul a avut loc între Brăiloiu și jurnalistii care il asteptau pe ministrul Mihai Fifor, dupa sedinta Comisiei de aparare din Senat, discutia cu ziaristii care ii reprosau modul in care li s-a adresat continuand inclusiv la usa liftului.

Ulterior, jurnaliștii l-au abordat pe senator pe holurile Parlamentului, întrebându-l de ce îi consideră pe reprezentanții presei ciobani. „Nu știu, nu știu. Nu-mi aduc aminte”, a răspuns Brăiloiu, mărind pasul spre lift. După ce jurnaliștii i-au precizat că spusele sale au fost auzite și de ministrul Fifor și există dovada, senatorul PSD a încercat o explicație: „Când călcați un om pe picioare și-l îmbrânciți, vă cereți scuze. Orice meserie este onorabilă”, a spus Brăiloiu, adăugând că el a fost jignit destul „până acum” de presă.

Senatorul PSD a mai avut o ieșire și în februarie 2017, în timp ce președintele Klaus Iohannis ținea un discurs în fața Camerelor reunite, iar parlamentarii PSD au început să părăsească sala, Brăiloiu a făcut un gest obscen spre deputatul USR Silviu Dehelean care filma scena cu telefonul.

Potrivit publicației Ordinea.ro, Brăiloiu a locuit mai mulți ani în Spania, acolo unde încă deține o proprietate imobiliară în indiviziune cu o femeie din Eforie. În 2005, el a intrat în politică, în PSD, fratele său fiind primar din partea acestei formațiuni în localitatea Eforie. În 2009, a ajuns pentru o scurtă perioadă de timp prefect al județului Constanța, iar din 2016 este senator, reprezentând județul Constanța în camera superioară a Parlamentului.