Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Centrul pesimismului", identificat de cercetători

Tuesday, 29 July 2014, 15:41 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii de la University College din Londra, autorii acestui studiu, spun că o regiune din creier, mai mică decât o boabă de mazăre, numită habenula, este responsabilă cu declanşarea sentimentului instinctiv că un lucru rău este pe cale să se întâmple.

Habenula joacă un rol cheie în modul în care oamenii prevăd, învaţă şi răspund la experienţe negative.

Autorii acestui studiu analizează în prezent dacă hiperactivitatea înregistrată în această zonă este responsabilă pentru pesimismul care caracterizează depresia.

Studiile realizate pe animale au arătat că habenula se activează în momentul în care subiecţii se aşteaptă sau trec prin experienţe negative. Dar, în cazul oamenilor, această mică structură - cu un diametru mai mic de 3 milimetri - s-a dovedit a fi dificil de scanat.

După ce au inventat o tehnică de scanare a acestei zone, autorii noului studiu au analizat creierele a 23 de voluntari, cărora li s-au arătat mai multe imagini abstracte. Câteva secunde mai târziu, imaginile au fost asociate fie cu o pedeapsă (electroşocuri dureroase), fie cu o recompensă (bani), fie cu reacţii neutre.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL