Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele patru proprietăți miraculoase ale vâscului

Monday, 27 November 2017, 23:02 Sursă: REALITATEA.NET

Vâscul care are efecte benefice se dezvoltă doar din pomi precum măr, păr, prun, gutui, pin și brad. De cealaltă parte, cel toxic este vâscul care crește în arțar, salcie, tei, stejar și nuc.

Medicii sunt de părere că, pe lângă tratamentul adecvat al cancerului, poate fi oprit cu ajutorul remediilor naturiste precum vâscul. Aceștia susțin faptul că, dacă vei consuma în fiecare seară, timp de cel puțin un an, câte o cană cu vâsc macerat, evoluția cancerului încetinește.

Acesta se poate procura de la un magazin naturist, sub formă de extract de vâsc. De altfel, poţi mărunţi o plantă, cât să se strângă o linguriță. Lasă planta într-o cană cu apă la temperatura camerei, de dimineață până seara. La finalul zilei, încălzește ușor lichidul, strecoară-l și consumă-l înainte de culcare.

De asemenea, ceaiul de vâsc este recomandat și în cazurile de hemoragie datorită efectului hemostatic pe care îl are. Astfel, dacă suferi de sângerări nazale, pulmonare și intestinale, consumă zilnic câte o cană cu ceai de vâsc. În cazul în care te confrunți des cu crize de tuse și astm, vâscul îți poate fi de mare ajutor. Amestecă o lingură de miere cu vârf de cuțit de praf de vâsc, trei picături de ulei volatil de cimbru și o picătură de ulei volatil de mentă. Ia acest tratament de patru ori pe zi, timp de o lună. Conform frunza-verde.ro, ceaiul de vâsc are efecte stimulatoare asupra metabolismului și o acțiune benefică asupra pancreasului, iar o cură de câteva luni cu ceai de vâsc va regla nivelul glicemiei.

Specialiștii avertizează despre vâscul crescut în plop, păr, mesteacăn, tei, nuc, salcie că este foarte toxic! De asemenea, vâscul și preparatele din vâsc nu se folosesc pe toată perioada sarcinii și nu este indicat să-l administrezi copiilor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL