Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai frecvente greşeli care încetinesc metabolismul. Opt paşi pentru un corp armonios

Monday, 24 March 2014, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru un metabolism sănătos, care va duce, în mod sigur, la un corp frumos, în armonie, trebuie să eviţi să mai faci următoarele greşeli:

1. Mănânci la ore târzii

Săritul peste micul dejun este cel mai rău lucru pe care-l poţi face în curele de slăbire. Când nu mănânci, creierul “porunceşte” corpului să-şi conserve energia, forţându-l să păstreze tocmai rezervele de grăsime de care încerci să scapi. Pe de altă parte, să bei o cană de cafea nu înseamnă că iei micul dejun. Alege un mic dejun bogat în proteine, sub 350 de calorii: omletă cu brânză slabă şi roşii, iaurt degresat cu fructe şi nuci, cereale integrale cu fructe uscate şi lapte degresat, smoothie din fructe şi iaurt.

2. Eviţi exerciţiile fizice

Studiile arată că arderea caloriilor continuă 24 de ore după încheierea exerciţiilor. De altfel, s-a demonstrat că exerciţiile făcute dimineaţa ard mai multe calorii decât cele făcute în orice alt moment al zilei.

3. Nu mănânci suficient

Pentru a pierde în greutate trebuie să reduci numărul de calorii. Nu trebuie, însă, să cazi în extrema cealaltă. Dacă limitezi consumul de calorii sub minimul de 1.200 necesar funcţionării organismului în parametri normali (pentru femei), metabolismul va fi dat peste cap. În plus, pentru a face rost de energia necesară, va începe să consume masa musculară. Nutriţioniştii recomandă să mănânci cât să nu-ţi fie foame: trei mese principale, la interval de 3-4 ore, cu două gustari între ele, limitate la 430 de calorii per porţie.

Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL