Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele cinci solicitări ale polițiștilor către ministrul de Interne

Thursday, 01 August 2019, 13:53 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPR) s-au întâlnit, miercuri, cu noul ministru al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, după ce acesta a invitat sindicatele poliţiştilor la o întrevedere, informează FSDPR într-un comunicat remis joi.

Preşedintele FSDPR, Ionel Babuş, l-a informat pe ministrul de Interne cu privire la un număr de cinci probleme ale sindicaliştilor, subiecte care concentrează întreaga problematică a Ministerului Afacerilor Interne şi a structurilor subordonate, se menţionează în comunicatul Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România.

Aceste probleme vor fi detaliate într-o conferinţă de presă pe care Federaţia o va organiza în curând, potrivit sursei.

Liderul FSDPR, Ionel Babuş, l-a asigurat pe noul ministru de Interne că Federaţia îl va sprijini în implementarea proiectului de reconstrucţie instituţională a Ministerului de Interne.

Într-un mesaj postat ieri pe site-ul FSDPR, sindicatul polițiștilor acuză dotarea precară, lipsa poligoanelor de tragere și nerespectarea pregătirii fizice a polițiștilor.

"Tragem din nou un semnal de alarmă privind dotarea precară cu care se confrunta agentii de politie. În virtutea ultimelor evenimente petrecute, discuția s-a concentrat pe necesarul de veste antiglonț și antiînjunghiere, acestea fiind imperios necesare pentru fiecare politist. Conducerea MAI trebuie să știe că nu s-a descoperit o formulă care să împartă două veste la trei polițiști care pleacă în misiune. Cum ar veni, tragem la sorți pentru viață sau... pentru moarte.

De asemenea, se impune o analiză riguroasă a poligoanelor de tragere! Sunt situații în care acestea nu mai există, iar tragerile (atunci când se mai fac), se desfășoară în niște boscheți. Si pregătirea fizică a Polițistului trebuie realizată aplicat, antrenamentele cu specialiștii să fie o practică frecventă și obligatorie.

"Analizele" lungi și inutile pe care dumneavoastră, șefii din MAI, le faceți ar trebui să le transformați în discuții deschise cu polițiștii și cu sindicatele care-i reprezintă", au declarat oficialii FSDPR.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL